Pildid ja video: Fidži sai ajaloo esimese olümpiamedali ja saareriigis algas pidu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Okeaanias asuv Fidži sai esmakordselt olümpiamedali, mis on kuldne, kui nende ragbimeeskond alistas finaalis Suurbritannia tulemusega 43:7.

AFPi teatel algasid saareriigis pidustused juba poolajal, mil seis oli 29:0 Fidži meeskonna kasuks.

«See oli uskumatu, pidu algas juba siis, kui matš ei olnud lõppenud,» teatas pealinna Suva staadioni suurelt ekraanilt kohtumist jälginud fotograaf Feroz Khalil.

Ragbimeeskonna võitu tähistati tantsu, laulu, ilutulestiku ja muusikainstrumentidega.

«Saime esimese kuldse olümpiamedali. Fidžilased hullusid sellest, nad naersid ja nutsid vaheldumisi. Olen õnnelik nii meeskonna kui kogu meie rahva pärast,» teatas fotograaf.

Fidži peaminister Voreqe Bainimara oli matši vaatamas Rios ja saatis sealt oma rahvale õnnitluse.

«Fidžilased ei ole kunagi nii õnnelikud olnud kui nüüd. Oleme oma olümpiamedaliga teiste rahvaste seas võrdsed,» teatas peaminister.

Fidži ragbiliidu juhi John O'Connori andmetel jälgisid 110 asustatud saarega riigi 900 000 elanikust pea kõik teleri vahendusel oma meeskonna ja Suurbritannia kohtumist.

O'Connori arvates kahandas võit fidžilaste töötahet ja paljud vaatasid töötamise asemel mängu. Pärast võitu töötasid vist vaid vähesed.

Fidži meeskonna tee kuldmedalini algas juba siis, kui alistati Jaapan tulemusega 20:5.

Fidžilaste sõnul on nende riigis ragbi populaarne ja muutub tänu olümpiamedalile veelgi populaarsemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles