Rio basseinifarss jätkub: sportlastel on tekkinud terviseprobleemid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rio basseinide vesi värvus roheliseks
Rio basseinide vesi värvus roheliseks Foto: SCANPIX

Rio de Janeiro olümpial värvus kahe basseini vesi roheliseks, tekitades nii korraldajatele kui sportlastele probleeme.

Esmalt muutis vettehüppebasseni vesi värvi, siis aga veepallimatšide ja kujundujujate basseini oma, olles mõnevõrra heledam roheline kui vettehüppebasseini oma.

Väljaanne The Independent intervjueeris basseinieksperti Ralph Rileyt, kelle arvates on Rio basseinide veeprobleemi põhjuseks desinfitseerimisprotsessis tekkinud vead.

Olümpiamängude korraldajate teatel tegeletakse probleemiga ja see loodetakse lahendada lähiajal.

Mõnede sportlaste arvates tekitas vee rohelise värvi liiga kõrge kloorisisaldus, mille tõttu võib tekkida nii silma-kui nahakahjustusi. Juba on paar sportlast otsinud arstiabi, kuna neil on silmad hakanud pärast rohelises vees olemist kipitama ja nad tundsid uimasust.

USA veepallimeeskonna kapten Tony Azvedo teatas, et kolmapäeval toimunud matšil Prantsusmaaga tekkis tal mängu lõppfaasis silmades valu ja ta sai silmi vaevu lahti hoida.

«No on olümpia, korraldajad panevad vette niipalju kloori, et sportlased jäävad pimedaks,» oli Azvedo vihane.

Kuna veepallurid on vees pikema aja kui vettehüppajad ja kujundujujad, siis kannatavad nemad liigse kloori tõttu enim.

Ungarlasest veepalluri Gergo Zalanki arvates ei ole Rio basseinides probleeme ainult liigse kloori või oletatavalt vetikatega, vaid on veel kahjulikku, mis sportlaste tervist kahjustab. Näiteks materjalid, mida basseini ehitamisel on kasutatud. 

Meedias ja sotsiaalmeedias spekuleeritakse, et korraldajad unustasid basseinivett õigel ajal puhastada ja selle tõttu pandi olukorra leevendamiseks vette liiga palju kloori.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles