Intsikurmu festivali külastas rekordarv publikut

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Intsikurmu festivali teine päev.
Intsikurmu festivali teine päev. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Eelmisel nädalavahetusel Põlvas toimunud muinasjutuline muusikafestival tõi Intsikurmu metsaparki rekordarvu inimesi.

Festivali peakorraldaja Martin Ruusi sõnul käis hinnanguliselt esimesel päeval festivali nautimas ligikaudu 3500 inimest ja laupäeval umbes 3000 inimest. «See teeb peaaegu kaks korda suurema publikuarvu kui eelmisel aastal,» on Ruus positiivselt üllatunud.

Korraldustiimile jättis festivalist kõige sügavama mulje Islandilt kohale lennanud Agent Fresco ja Venemaalt pärit Mooncake New Symphonic Orchestra. «Loomulikult see, mille suutsid Oru lavale ja lava ette tuua NOEP, Reket, Tommy Cash ja Lexsoul Dancemachine, on absoluutselt kirjeldamatu,» kiidab Ruus ka kodumaiseid muusikuid.

Ruusi sõnul on selleaastase fenomeni taga ka suuresti head koostööpartnerit. Ilma Kosmos IMAX’ita ei oleks olnud metsakino, mis osutus väga populaarseks. Metsakinos võis näha maailma lühifilmide paremikku ja Priit Pärna ning tema tudengite animatsioone. Kiirematelt oli võimalus ka Põlva kohaliku kohviku Tillu terrassil kuumade saiakeste ja kohvitassi kõrvalt kõike seda nautida.

«Mul on väga hea meel, et näiteks viie parima restorani sekka kuuluv OKO tuli kohale ja pakkus publikule suurepärast toiduelamust,» kiitis Ruus, kuid lubas, et järgmine aasta saab toitlustusala olema veel rikkalikum ja selles osas kindasti latti allapoole ei lasta.  

Erilist silmailu pakkusid aga erinevad tulukesed ja valgusinstallatsioonid, mis mõjusid ööpimeduses eriti maagiliselt. Kes kohal käisid, teavad, millest räägime. Ka selles osas on korraldajatel järgmiseks aastaks veel suuremad ja maagilisemad plaanid. Maagiline muinasjutumets on ja jääb Intsikurmu festivali märksõnaks.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles