Valentini Kuigi ja Manfred Vainokivi filmi «Perekonnavaled» rahvusvaheline esilinastus toimub Kesk-Koreas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afterparty film «Perekonnavaled»  teatris NO99
Afterparty film «Perekonnavaled» teatris NO99 Foto: Viktor Burkivski

Selle aasta märtsis kinodesse jõudnud Valentin Kuigi ja Manfred Vainokivi muusikaline draama «Perekonnavaled» valiti Jecheon'i Rahvusvahelise Muusika- ja Filmifestivali võistlusprogrammi. Tegemist on filmi rahvusvahelise esilinastusega, Festival toimub 11.-16. augustini, «Perekonnavaled» linastub 13. ja 14. augustil

«Perekonnavalede» tegevus toimub linnas, kus on professionaalne sümfooniaorkester, mille eesotsas seisab autoritaarne ja kindla käega dirigent Paul Levald, kes on juba aastaid ohjanud nii orkestrit kui ka suhteid peres. Dramaatiliste sündmuste tõttu tuleb Pauli tütremehel Egon Reil ootamatult juhtimine üle võtta. Lisaks orkestrisisestele pingetele pärandab äi Egonile koos dirigendikepi, võimu ja vastutusega ka oma keerulise minevikuga seotud saladused ja kohustused. Vanadest valedest kasvavad välja uued ning ühel hetkel Egon mõistab, et tõe väljatulek tooks kaasa tõelise kaose.

Osades Tambet Tuisk, Eva Koldits, Ülle Kaljuste, Roman Baskin, Janika Arum jt.

Stsenarist Valentin Kuik, režissöörid Valentin Kuik ja Manfred Vainokivi, operaator ja kunstnik Manfred Vainokivi, kostüümikunstnik Anu Lensment, grimmikunstnik Kristel Kärner, helirežissöör Mart Kessel-Otsa, monteerija Kersti Miilen, produtsent Marju Lepp, tootja Filmivabrik.

2005. aastal loodud Jecheon'i Rahvusvahelise Muusika- ja Filmifestivali eesmärk on olla ühtaegu nii Jecheon'i linna kaunil maastikul aset leidev filmipidu kui virgutav muusikaüritus, mis pakub midagi kõikidele generatsioonidele ning muusikamaitsetele.

Ürituse õdus ning looduskaunis võõrustaja Jecheon asub Chungcheongbuk'i provintsis Kesk-Koreas. Jecheon'i tuntuim vaatamisväärsus on Cheongpung-ho järv, mis võlub turiste oma loomuliku iluga ning meenutab traditsioonilisi Korea maastikumaale. «World Music Film Today», festivali ainus võistluskategooria, esitleb sel aastal filme kogu maailmast. Žürii annab kaasaegses muusikaga seotud, kuid žanriliselt piiritlemata valikus kahele silmapaistvale filmile välja peaauhinna ja žürii eripreemia. Teised kategooriad tutvustavad muusikakino erinevaid aspekte ning Cheongpung'i järve kaldail korraldatakse vabaõhukontserte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles