Punase torni näitus püüab uut avastada

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ave Kruusmaa "Endaga".
Ave Kruusmaa "Endaga". Foto: Erakogu

Pärnus Punase torni galeriis on 1.-5. veebruarini avatud Ave Kruusmaa näitus “Sinine … must … valge”.

"Mind inspireerivad loodus, inimesed ja suhted nende vahel,” räägib vabakutselise arvutigraafikuna tegutsev kunsti- ja käsitööõpetaja Kruusmaa. “Väärtustan taastootmist, taaskasutust ja ennast ning loodust säästvat eluviisi.”

Kruusmaa on esinenud oma töödega näitustel alates 2002. aastast. Seekordse näituse tööd pärinevad perioodist 2004 -2010.

“Eksperimenteerin ja püüan avastada midagi uut, kuigi tean, et uus on unustatud vana ja maailm on ümmargune. Kompositsiooni „Sinise ingli silmad“ tähendus on sümbolistlik ja minu jaoks millegi algus,” selgitab Kruusmaa.
 
Klaasisulatuse eksperimenteerimise käigus valminud tööd „Põlenud härmatis“ on autori jutu järgi lihtne näide sellest, kui täiuslik on loodus meie ümber. “Kiirustades ja omi tähtsaid asju ajades ei märka me, millel tallame ja mida hävitame," arvab ta.

Näitus avatakse 1. veebruaril kell 18 ja seda saab vaadata 5. veebruarini tasuta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles