Islamiriik kutsus džihadiste üles ründama Miss Universumi iludusvõistlust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pia Wurtzbachi kroonimine Miss Maailmaks
Pia Wurtzbachi kroonimine Miss Maailmaks Foto: SCANPIX

Väljaande The Telegraph teatel kutsus äärmusrühmitus Islamiriik oma võitlejaid üles ründama Filipiinidel toimuvat Miss Universumi iludusvõistlust, mis leiab aset 2017. aasta 30. jaanuaril.

Äärmusislamistid edastasid sõnumi oma sotsiaalmeedias, et «kõikidel džihadistidel, kellel võimalik, rünnaku iludusvõistlust». Samas õpetatakse, kuidas valmistada enesetapupommi.

Lääne meediaallikate teatel ei ole teada, kas tegemist on autentse sõnumiga.

Veel ei ole teada, kus paigas Filipiinidel Miss Universum 2017 toimub, kuid on kindel, et selle osaleb praegu iluduskuninganna krooni kandev Filipiini-Saksa päritolu modell Pia Wurtzbach.

Wurtzbach krooniti Miss Universumiks möödunud aasta detsembris, kuid sündmusel juhtus apsakas, kuna õhtujuht Steve Harvey luges vale nime ette, kuulutades alguses võitjaks Miss Colombia Ariadna Gutierrez Arevalo. Siis aga sai veast aru ja kuulutas võitjaks hoopis Wurtzbachi.

 Viimati toimusid Miss Universumi valimised Filipiinidel 1994. aastal.

Filipiinide võimude teatel on Islamiriigist saanud seal aina suurem oht, sest Lõuna-Filipiinide islamiäärmuslaste juht Abu Sayyaf vandus Islamiriigile truudust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles