Muusikakamber ootab pillimehi vabalavale

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja-Magdaleena gild ootab pillimehi. Pildile jäi öösel Pärnu linnas mustiseerinud Olev Kaismaalt.
Maarja-Magdaleena gild ootab pillimehi. Pildile jäi öösel Pärnu linnas mustiseerinud Olev Kaismaalt. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu muusikakamber Maarja-Magdaleena gildis Uus 5 pakub täna õhtul taas muusikahuvilistele võimalust vabalaval üles astuda.

Vabalavale oodatakse kõiki, kes harjutavad mõnda pilli või armastavad laulda ning soovivad oma oskusi teistega jagada. Osalema ja kuulama on oodatud igas vanuses muusikasõbrad.

Sissepääs on tasuta, üritus toimub vabas vormis ja gildi uksed on avatud niikaua, kuni viimased külalised läinud.

Muusikakamber ühendab inimesi, kes käivad koos pilli mängimas, laulmas ja lugusid harjutamas. Menukad on olnud kambri igareedesed koosmusitseerimised ehk jämmiõhtud. Kellel pole oma pilli, saab harjutada ja mängida kohapealsetel instrumentidel. Iga kuu viimasel reedel toimub vabalava.

“Vabalava on suurepärane võimalus esitada oma lemmikmuusikat ning saada lavakogemus,” rääkis muusikakambri üks vedajaid Jaanika Kesküla.

“Novembris avaüritusele tuli rahvast päris palju ja mängiti väga erinevat muusikat: kitarril ja elektrikitarril, toru- ja suupillil, bandžol, lõõtsal. Lauldi ja tantsiti tükk aega pärast nii-öelda ametliku osa lõppu. Muusikakamber omakorda on hea kokkusaamise ja ühise harjutamise koht kõigile muusikaharrastajatele. Pillid on meil olemas ja õppima võib tulla igaüks, kes asja vastu huvi tunneb,” lisas Kesküla.

Esinejatel on soovitav end varem registreerida, lisainfot ürituse kohta saab Maarja-Magdaleena gildi kodulehelt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles