Pime orangutan sünnitas kaksikud

Pime emane orangutan Gober ja tema kaksikud

FOTO: SCANPIX

Indoneesias Põhja-Sumatral Sibolangiti orangutanide kaitsealal tõi üks pime emane orangutan kaksikud pojad ilmale.

Sumatra saare orangutanide päästeprogrammi töötaja Ian Singletoni sõnul oli neile üllatus, et pime emane Gober suudab poegade eest väga hästi hoolt kanda, kirjutab Huffington Post.

Oragngutanikaksikud sündisid nädal tagasi. Isane noor orangutan sai nimeks Ganteng ja emane Ginting.

«Kuid veterinaarid ja kaitseala töötajad on kriisi korral valmis kohe sekkuma,» lisas Singleton.

Ka noorte orangutanide isa, kes kannab nime Leuser, on pime. Nii isane kui emane orangutan on pimedad mõlemas silmas oleva kae tõttu.

Maailmas arvatakse looduses elavat umbes 50 000 orangutani, kellest 90 protsenti on Indoneesias. Rohkem kui 2000 orangutani elab kaitsealadel ja päästekeskustes.

Orangutanid (Pongo pygmaeus) on Kalimantani ja Sumatra saare ürgmetsade ruuge karvastikuga inimahv.  Isase pikkus on 1,5 – 1,8 meetrit ja käte siruulatus kuni 2,25 meetrit.  Emane on märgatavalt väiksem. Orangutanid elavad põhiliselt puu otsas, maapinnale tulevad väga harva.

Tagasi üles