Augustibluus soojenduspeod täna Tallinnas!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augustibluus avas Tallinnas hooaja klubis Sinilind. Tanel Padar Blues Band
Augustibluus avas Tallinnas hooaja klubis Sinilind. Tanel Padar Blues Band Foto: Tiit Mõtus

Sel reedel ja laupäeval toimub Haapsalus festival Augustibluus. Bluusilaineje saab aga häälestuma hakata juba täna õhtul Tallinnas kahel Augustibluusi ametlikul soojenduspeol. Klubis Clazz teeb Augustibluusiga algust paljukiidetud ALEXIS EVANS TRIO Prantsusmaalt ning pubis Mad Murphy’s astub üles JAMES DALTON USA-st. Mõlemad peod algavad kell 22 ja sissepääs on tasuta.

Haapsalus saab festival hoo sisse reedel, tänavalavadel alustavad esimesed ansamblid juba lõuna paiku. Piiskopilinnuses paikneval pealaval algavad kontserdid kell kuus õhtul. Reedeseks peaesinejaks on bluusi sünnimaalt - Ameerika Ühendriikidest pärit noor naissoost basskitarrist ja laulja NIK WEST, kes on kuulunud ka Prince'i bändi koosseisu. Reedeõhtusesse pealava programmi mahub kokku viis kontserti. Spetsiaalselt Augustibluusi jaoks kokku pandud eriprojektiga tehakse kummardus hiljuti meie hulgast lahkunud ULTIMA THULE asutajaliikmele ja Eesti bluusi teerajaks peetud SLAVKA KOBRINILE. Projekti raames astuvad lavale RIHO SIBUL, RAUL VAIGLA, RAUL UKAREDA, MIKE MILEY, KAIRE VILGATS, ÜLO KRIGUL jt. Laupäeval algavad festivali kümnel laval kontserdid juba kell 11 hommikul ning pealaval algab programm kell 5 õhtul.

Festivali ajaks on Haapsalus Augustibluusi festivali passi omanikele loodud mitmeid soodustusi. Kohapeal on soodsalt võimalik rentida jalgrattaid, mängida golfi, külastada kohaliku spordihoone ujulat või teha tiir Haapsalu muuseumites. Festivali kontsertide vahel muudab liikumise lihtsamaks bluusirong, millega võimalik vähese vaevaga ühest kontsertpaigast teise jõuda. Mõlemal ööl, pärast pealava programmi lõppu, väljuvad Tallinna suunas ka festivali eribussid. Hommikul kella viieni toimub bluusijämm Haapsalu Kultuurikeskuses ja järelpidu klubis VanaKino.

Kokku toimub Augustibluusi raames 32 kontserti. Esinejaid on üheksast riigist. Festivali passid on müügil Piletilevis ja kohapeal. Üksikute kontsertide pileteid on võimalik soetada vahetult enne kontserte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles