Austraallanna sai 63-aastasena esmakordselt emaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastsündinu.
Vastsündinu. Foto: SCANPIX

Austraalias Tasmaania saarel elav naine sai 63-aastasena esmakordselt emaks, ta partner ja lapse isa on 78-aastane.

Viljakusravi saanud naine sünnitas keisrilõike abil tütre Melbourne´i  Frances Perry erahaiglas, mille esindaja teatel on see naine Austraalia vanim sünnitaja, edastab aww.com.au.

Pensionieas paari lapse saamist on kritiseeritud nii Austraalias kui teistes riikides, eakaid vanemaid nimetati vastutustundetuteks.

Austraalia Monashi ülikooli viljakusteadlase Gab Kovacsi sõnul saab naistel viljakas aeg otsa umbes 53-aastasena, kuid viljakusravikliinikud võimaldavad ka pärast seda vanust naistel emaks saada.

«Naiste keha ei ole loodud selliselt, et nad saaksid veel 60. eluaastates lapsi. Austraalias leidub viljakusarste, kes seda fakti eiravad ja meditsiinireegleid rikuvad,» nentis ekspert.

Kovasci sõnul tuleb last kasvatada järgnevad 20 aastat, kuid eakad vanemad ei pruugi niikaua elada.

Austraalia eelmine vanim ema sünnitas samuti 60. eluaastate alguses esimese lapse. Maailma vanimaks sünnitajaks peetakse indialannat Daljinder Kauri, kes sai poja emaks 72-aastasena. Naise sõnul talle viljakusravi ei tehtud, ta lihtsalt jäi oma mehest rasedaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles