Intsikurmul sööb klient nagu kuningas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Intsikurmu Muusikafestival

Intsikurmu festivalile on tulemas Eesti restoranide ja kohvikute paremik. Potid ja pannid pakivad kokku Eesti paremikku kuuluvad restoranid. Publikul oma võimalus maitsta selliste restorianide roogasid, kuhu muidu on lauda pea võimatu broneerida. 

Intsikurmu toitlustusega tegeleva Vallo Hanseni sõnul on selleaastase festivali toitlustuse ideeks tuua metsaparki võimalikult paljude erinevate regioonide maitseid. Suurem on toitlustuse ala hajutatum on toitlustajate konsentratsioon, et jätta külastajatele võimalikult palju ruumi hingamiseks, tutvustav Vallo Intsikurmu toitlustuste visiooni.  

Kes varem Festivalil käinud saavad jälle Maitsta Restoran Riisi juba tuntud headuses aasia kööki. Metsa alt võib leida Mehhiko köögis ennast rohkem kui koduselt tundva Maestro Leno. Suurte valgete tähtedega Baltijaama lähedal ennast eesti burgerite ajalukku kirjutanud Burger Boxi. Uue tulijana sel korral, aastaid tühjana seisnud vege söögi kohale kimab, tõenäoliselt porgandimahla kütuseks tarbiv, vegefoodtruck Herbi. Roolis restoran V peakokk Mikk,  kaardilugejaks restorani Mimosa peakokk Juhan.  

Kui festivali alal ringi liikuda, siis metsapargi, üsna pääsla lähedalt, metsakinost mitte kaugel, mustikavarte ja sambla seest leiame Caffe Renardi, kes ei ole eelmisel aastal käinud külastajale enam võõras oma oivaliste kohvi maitsetega. Renardist mitte kaugele on oma pirukapesa pununud legendaarne Põlva kohalik pagar Tillu, kelle maitsvate saiakesteta pole ükski Intsikurmu festival seni möödunud.

Hajaküla naabrina on Tillu kõrval uue tulijana OKO restorani popup. OKO, oma esimesest tegutsemisaastast Eesti Parimate sekka valitud restoran, otsustas pakkida kokku potid-pannid ja grillahju ning võtta kaasa oma õed-vennad NOAst ja TULJAKust ning tutvustada lõunapoolsetele metsamelomaanidele kargeid põhjamaiseid ja mereäärseid maitseid.

Oko lähistelt leiab soovija võimaluse Islandi ja Eesti käsitöö õlut maitsta.  

Eesti festivali kultuuris vähe levinud toitlustus lahendusega on sel aastal restorani elamust pakkumas Kuldmokk. Kuldmoka valmistatud vahemere maitseid ja prantsuse veine saab nautida terrassi restoranilt ainulaadse vaatega festivali pealavale.

͞Idee ja vision on Eesti festivali toidu kvaliteedikõvera ülespoole nihutamine jõudu ja võimalust mööda. Loosungina loopides läheks lendu lause: Tarbi vähem, end kvaliteetsemalt ja seda kindlasti ka alkoholi puhul, võtab Vallo kokku 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles