Paavst: kukkusin Poolas Musta Madonna tõttu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Francsicus
Paavst Francsicus Foto: SCANPIX

Paavst Franciscus oli möödunud nädalal Poolas visiidil, kus ta Częstochowa Jasna Gora kloostris vabaõhumissat läbi viies komistas ja kukkus.

Paavst tähistas Poola katoliikluse 1050. aastapäeva ja osales katoliku noorte suurüritusel, kus kutsus üles suhtuma põgenikesse positiivselt, edastab The Telegraph.

Franciscus oli Poolas viis päeva ja tagasilennul Vatikani küsisid ta lennuki pardal olnud reporterid, miks ta missal komistas ja kukkus.

«Vaatasin Musta Madonna pilti ja unustasin, et seal on astmed. Unustasin end pilti vaatama. Pääsesin vigastusteta, kuna oskasin kukkuda, ma ei üritanud püsti jääda,» selgitas paavst.

Poolas Jasna Gora kloostris asub kuulus maal, millel on kujutatud Musta Madonnat ja sellel olevat imetegemise võime.

Poola ajaloolaste teatel jõudis Bütsantsi stiilis maal, millel on kujutatud Musta Madonnat, Częstochowa kloostrisse keskajal, 1348. aastal, kuid ei ole teada, kes selle maalis ja Poolasse tõi. Legendi kohaselt olevat selle autoriks püha Luukas.

Musta Madonna maale ja ikoone on maailmas veel, neil kujutatud Neitsi Maarja on tumeda nahaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles