Jaapanis kuulsa koka Shoichi Uchiyama arvates on inimene loodud sööma ka putukaid ja tõuke.
Jaapani kokk: inimene on loodud sööma ka putukaid
Uchiyama lisas, et tänapäeva kiirtoitu ahmivatel inimestel tasub pöörduda loodusliku menüü juurde, mida tarvitasid kauged esivanemad, kirjutab japantimes.co.jp
Kokk andis hiljuti välja 256-leheküljelise kokaraamatu «Tanoshii Konchu Ryori» (Nauditavad putukaretseptid), milles on 80 retsepti ja mida illustreerib 64 värvifotot putukate ja tõukudega tehtud roogadest.
Uchiyama retseptides täiendavad putukad ja tõugud nii sushit kui ka spagetiroogi.
«Eurooplased võivad putukaid näiteks omletile lisada,» selgitas kokk.
Jaapanlase sõnul on putukate söömine tervislik ning neis sisaldub mitmeid inimese tervisele kasulikke aineid.
«Juur – ja puuviljade, liha ja kala tootmine on aega ja ressursse nõudev, samas kui putukad on kiiresti paljunevad ning nende peale ei tule peaaegu mitte midagi kulutada,» selgitas kokk oma nägemust.