Video: kelle poolt hääletavad Simpsonid? Clintoni või Trumpi?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Animasarja «Simpsonid» tegelased: Maggie, Marge, Lisa, Homer ja Bart.
Animasarja «Simpsonid» tegelased: Maggie, Marge, Lisa, Homer ja Bart. Foto: SCANPIX

Ühiskonnakriitika, satiiri ja popkultuuri viidete poolest tuntud animasari «Simpsonid» käib ajaga kaasas ja kajastab USA presidendivalimiste kampaaniat.

Ilmneb, et Simpsonite pereema Marge Simpson annab hääle demokraat Hillary Clintonile ja seda teeb oma naise mõjul ka Homer Simpson, edastab Variety.

Matt Goeningu käe all on valminud alla kahe minuti pikkune animatsioon, milles Marge ja Homer kemplevad, kelle poolt hääletada - kas vabariiklase Donald Trumpi või demokraat Hillary Clintoni.

Animatsioonis on näha, kuidas Homer ja Marge Simpson suudlevad ja Marge kuulutab, et ta ei suuda otsustada, millise presidendikandidaadi poolt hääletada. Siis paneb Homer televiisori mängima ja sellest tuleb reklaam.

«Kell on 3.00 öösel, Valges Majas heliseb telefon. Keda sa soovid kuulda oma kõnele vastamas?» küsitakse reklaamis.

See on kaudne viide Hillary Clintoni poolt oma kampaanias välja öeldule, et keda ameeriklased tahavad näha USAd juhtimas ohuolukorras.

Ekraanile ilmuvad Clintoneid meenutavad tegelased. Telefonile vastab «Bill», kuid siis haarab «Hillary» temalt telefoni ja teatab, et kõik edaspidised kõned suunatakse talle.

Siis on näha voodis olevat «Donald Trumpi», kes ei saa telefonile vastata, sest tegeleb Twitteris sõnumite saatmisega. Selle tegelase juures on raamat, mis kaane järgi otsustades on Adolf Hitleri kõned.

Hiljem vastab «Trump» kõnele, kuid alles pärast seda, kui kari assistente ja meikijaid on ta välimuse «läikima» löönud. Ta parukas on tegelikult koer, kes hiljem uuesti peast hüppab. 

Pärast reklaami langetab Marge Simpson otsuse, sama teeb ka Homer, kellele Marge annab teada, et nende kooselu saab olema okkaline, kui mees hääletab «Trumpi» poolt.

«Ja nii saigi minust demokraat,» teeb Homer Simpson kokkuvõtte. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles