DocPoint Tallinn toob kultuuripealinna mainekad filmitegijad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: DocPoint Tallinn

Juba homme algab teist aastat Tallinnas toimuv rahvusvaheline dokumentaalfilmide festival Docpoint Tallinn, mis toob Eestisse hulgaliselt väliskülalisi Euroopast. Festival on Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 jaanuarikuine tähtsündmus.

Selle aastaseks peakülaliseks on Tšehhi päritolu ning rahvusvaheliselt nii Euroopa Filmiakadeemia kui erinevate festivalide näiteks Karlovy Vary ja Berliini Filmifestival, poolt pärjatud režissöör Helena Třeštíková, kelle saabumise puhul näidatakse tema kolme täispikka filmi «Marcela», «Rene» ja «Katka». Naine on märkimisväärne dokirežissöör just seepärast, et  antud kolme filmi tegelasi on ta jälginud ligikaudu paarkümmend aastat, mistõttu on filmid äärmiselt kõnekad.

Peale Třeštíková on kohal Soome lähiajaloo ühest tuntumast filminäitlejast Matti Pellonpää, kes oli Aki Kaurismäe jaoks praktiliselt «ihunäitleja» mängides koguni tema 11 mängufilmis, elust rääkiva filmi «Boheemi silmad» režissöör Janne Tapio Kuusi ning Jerzy Sladkowski filmi «Viinavabrik» produtsent Antonio Merenda ning veel hulk teisi filmitegijaid.

DocPoint Tallinna üheks olulisemaks kaubamärgiks ongi just festivali väliskülaised, kes kõik enesega seotud filme ka sisse juhatavad ning peale seansse küsimustele vastavad. Eelmisel aastal olid muuhulgas kohal sellised dokumentalistika klassikud nagu Poola päritolu Marzel Lozinski ja Arto Halonen Soomest ning USA päritolu skandaalne soooperatsiooni läbi teinud Kimberly Reed.

Vaata lähemalt festivali veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles