Trumpi naise lehekülg suleti väidetavalt haridust puudutatavate valeandmete tõttu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Melania Trump ja Donald Trump
Melania Trump ja Donald Trump Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide vabariiklasest presidendikandidaadi Donald Trumpi naise Melania Trumpi lehekülg suleti väidetavalt selles tõttu, et seal oli naise kõrghariduse kohta valeinfo.

AFP teatel oli leheküljel varem, et Melania Trump lõpetas oma sünnimaal Sloveenias Ljubljana ülikooli arhitektina, kuid samas teatas ta ühes intervjuus, et õppis ülikoolis ainult ühe aasta, kuna tahtis keskenduda modellikarjäärile.

USA meedia hakkas uurima, milline on Melania Trumpi tegelik haridus ning seati kahtluse alla, kas ta ikka lõpetas Ljubljana ülikooli.

Pärast lehekülje sulgemist teatas Melania Trump Twitteris, et see lehekülg tehti 2012. aastal ja eemaldati nüüd, kuna see ei vastanud enam tema praegusele elukutsele ja karjäärile.

Melania Trumpi lehekülje aadress viib nüüd ta mehe Donald Trumpi firmaleheküljele.

Melania Trump oli meedia hammaste vahel ka nädal tagasi, mil teda süüdistati kõneplagiaadis. Kriitikute sõnul oli osa Melania Trumpi kõnest pärit USA esileedi Michelle Obama poolt 2008. aastal demokraatide kongressil ette kantud kõnest.

Melania Trumpi poolt vabariiklaste kongressil ettekantud kõne kirjutada aidanud Meredith McIver vabandas hiljem avalikkuses, et ta võttis eeskujuks Michelle Obama öeldu. Samas ta ei olnud tal aimu, et tegemist oli sõnasõnalise ülevõtmisega.

McIveri sõnul vestles ta Melania Trumpiga telefoni teel ja Melania ütles talle lauseid, mida soovis kõnes näha, kuid ta ei teadnud, et need on Michelle Obamalt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles