Gildis näeb kindaid

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristi Jõeste kindad. Pilt on illustratiivne.
Kristi Jõeste kindad. Pilt on illustratiivne. Foto: Erakogu

TÜ Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku tekstiili õppejõud eesti traditsiooniliste käsitöötehnikate valdkonnas, Kristi Jõeste avab veebruari alguses Pärnu Maarja-Magdaleena gildis näituse kinnastest.

Jõeste isikunäitusel on väljas viimase seitsme aasta jooksul kootud rahvuslikud sõrmkindad ja fotod kinnastest, mis on selle aja jooksul leidnud uued omanikud.

Näitus “Kirjatud teekond” on päriselt aset leidnud eneseavastusrännak kindamustrite maailmas. Olgugi et 150 aastat tagasi oli kinnastel peale suure tarbeväärtuse kindel koht rahvapärastes rituaalides, pole autori ambitsiooniks taaselustada neid endisaegseid mustrites ja värvides peituvaid sõnumeid, vaid juhtida tähelepanu ja panna kaasaegseid märkama eesti kinnastega seonduvaid põliseid ilukaanoneid, pakkudes seeläbi välja võimaluse leida turvaline pidepunkt ühetaoliseks muutuvas maailmas.

Näitus on Maarja-Magdaleena gildis näha 1.-23. veebruarini.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles