Lauljatar Mia:mind on võrreldud Kelly Clarksoniga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mia esineb reedel ööklubis Võhandu.
Mia esineb reedel ööklubis Võhandu. Foto: Erakogu

Uus Eesti popmuusik Mia aka Ingel-Mia, kodanikunimega Kersti Kukk(23), tegeleb  lisaks laulmisele ka palju muuga. Noor lauljatar, keda on võrreldud Kelly Clarksoniga, lõpetas kevadel Tartu Ülikooli riigiteaduste erialal ning on tegev kahes mittetulundusühingus.

Mia rääkis Buduaarile, et haridus on andnud talle võime analüüsida, loogiliselt mõelda ja erinevatel tasanditel seoseid luua. Kaunitar kavatseb jätkata nii haridusteed, kui ka lauljakarjääri ning mõlemas edukas olla.

Mia on laulmist õppinud kahes laulustuudios ning õpib siiani. «Olen õppinud laulmist Meero laulustuudios ja WAF laulukoolis ning sel aastal taasalustasin õpinguid WAFis. Ma usun, et edasiarenemiseks on laulukool kindlasti üks parimaid võimalusi. Üritan end igati muusikaliselt arendada, sest mu suur soov on korralikult mängima õppida ühte instrumenti, millega end laulmise ajal saata,» jutustab ta.

Mia ei taha ennast kellegagi kõrvutada, kuid ütleb, et teda on võrreldud Ameerika superstaari Kelly Clarksoniga. «Ma üldiselt ei tahaks olla kellegi moodi ja ei võrdle ennast ka nii, aga olen saanud kommentaare, et olen sarnane näiteks Kelly Clarksoniga.»

«Ma ei pea ennast kellestki paremaks ega halvemaks. Sean endale eesmärgiks vaid olla parem sellest, kes ma olin varem. Täna olen parem kui eile ja homme parem kui täna,» räägib Mia.

Noore lauljatari eesmärk pole kuulsaks saada, kuid nendib, et muudmoodi edukaks ei saa. «Tegelikult ei ole see mulle üldse eraldi eesmärk - saada kuulsaks. Kuigi jah, ühe artisti edukust sellega mõõdetakse. Otseselt tuntuse nimel ma seda ei tee.»

Mia usub, et laulmisega on võimalik palju raha teenida ning kindlasti jagaks ta rikkust oma lähedastega, kui nii läheks. «Teoorias on laulmisega rikkaks saamine võimalik. Oleneb sellest ilmselt, kui suur on artisti kuulajaskond. Kui teeniksin esimese miljoni, siis kindlasti vaataksin ka endast kõrvale ning jagaksin seda teistega.»


Lisaks muusikale väärtustab Mia väga ka haridust ja keelteoskust. «Olin kaks aastat vahetusüliõpilane erinevate lepingutega Prantsusmaal Bordeaux's ning Venemaal Voronežis. Seal õppisin ka erialaaineid, kuid põhirõhk oli keeleõppel.»

«Olen ka juhatuse liige kahes mittetulundusühingus, mis omandatud teadmistega ilmselt rohkem haakuvad, seoses sellega ka reisin üsna palju ning puutun kokku erinevate akadeemikute ning ametnikega.»

«Umbes nädal aega tagasi käisin näiteks Euroopa Parlamendis. Kavatsen jätkata nii haridusteed kui lauljakarjääri. Usun, et kui mul on piisavalt tahtmist, saan mõlemaga hästi hakkama!»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles