Endla Jazzklubi pakub klassikat

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Reede hilisõhtul astub Pärnu Endla Teatrikohvikus džässisõprade ette ansambel Kvartett koosseisus Raul Sööt (saksofon, pildil), Ara Yaralyan (kontrabass), Joel Remmel (klahvpillid) ja Ahto Abner (löökpillid).

Kavas on möödunud sajandi džässistandardid ja valik originaalloomingut.

Raul Sööt on pärit Valgast, kus alustas muusikaõpinguid lastemuusikakoolis klaveri alal. Järgnesid saksofoniõpingud Georg Otsa nimelises Tallinna muusikakoolis Villu Veski käe all.

1991 moodustas Sööt oma esimese ansambli, millega esines džässifestivalidel Eestis, Venemaal, Leedus ja Ukrainas. 1998. aastal astus ta Kopenhaageni rütmimuusikakonservatooriumi ja jätkas 2001-2002 džässiimprovisatsiooni erialal Peabody konservatooriumis USAs, kus tema õpetaja oli Gary Thomas. 2003. aastast tegutseb ta arranžeerijana eri koosseisudega, õppejõuna Eesti muusikaakadeemias ja Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias.

Ara Yaralyan on noorema põlvkonna Armeenia päritolu džässimuusik, kontrabassimängija, kes on õppinud USAs. Olles ise helilooja, on ta moodustanud enda ümber ansamblikooslusi ja lindistanud palju. Ta on teinud koostööd näiteks Tõnis Mägi, vendade Johansonide, Oleg Pissarenkoga.

Yaralyani mängustiili võib kõige paremini iseloomustada tema eeskujude Bard Mehldau, Larry Grenadier’, Marc Johnsoni, Pat Metheny muusika järgi.

Kontsert on tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles