Neli kursusevenda saavad laval kokku

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala lavaloos "Meeste kodu" mängivad neli kursusekaaslast lavakooli XVI lennust: Mait Malmsten, Riho Kütsar,  Indrek Sammul ja Ago Anderson.
Ugala lavaloos "Meeste kodu" mängivad neli kursusekaaslast lavakooli XVI lennust: Mait Malmsten, Riho Kütsar, Indrek Sammul ja Ago Anderson. Foto: Ugala

4. veebruaril on Ugalas hispaania näitekirjanike Eduardo Galáni ja Pedro Gomézi romantilise komöödia „Meeste kodu“ esietendus. Ühel laval saavad esimest korda kokku lavakunstikooli XVI lennu kursusekaaslased Ago Anderson (Endla), Mait Malmsten (Draamateater), Riho Kütsar (Vanemuine) ja Indrek Sammul (Ugala).

Lavastaja Andres Noormetsa sõnul on see lugu sõprusest ja üksindusest. Muidugi armastusest ja sellest, kuidas see tunne võib mingite asjade või asjaolude taha kinni jääda. „Me tahame tihti olla nii vabad ja õnnelikud, et ei tea ühel hetkel enam, mida selle kõigega peale hakata. See on kurb. See on väga naljakas,“ ütles Noormets.

Vanemuise näitleja Riho Kütsar meenutas, et algne idee uuesti laval kokku saada tuli Indrek Sammulilt juba 2009 aastal. „2009. aasta sügisel hakkas rahva seas juba kuulujutt liikuma, et midagi sellist on tulemas. Praegu on tohutult hea meel, et see meil ka õnnestus, sest milline kursus ei tahaks uuesti koos midagi teha,“ ütles Kütsar.

Draamateatri näitleja Mait Malmsteni arvates ei ole kursusekaaslased inimestena sugugi muutunud. „Näitlejatena on aastad teatris töötamist andnud loomulikult kõigile palju kogemusi juurde,“ tõdes Malmsten.

Indrek Sammuli sõnul on lavastuse ja rollide valmimise kõrval suur lisaväärtus näha kõrvalt, kuidas on teised on näitlejatena liikunud, kuidas nad kohanevad ja rollile lähenevad ja millise pagasiga on nad nüüd, 17 aastat pärast kooli lõpetamist laval. „Ega me ei olegi keegi koos peale kooli ühel laval koos olnud, seetõttu on tohutult hea meel, et neli teatrit on andnud võimaluse leida see ühine aeg ja saame Ugala laval taas kokku. Kõik on ju väga hõivatud näitlejad ja koduetenduste ja Ugala proovide vahel pendeldamine võtab kõvasti energiat,“ sõnas Sammul.

Eduardo Galán ja Pedro Gomézi „Meeste kodu“
Tõlkija: Margus Alver
Lavastaja ja kunstnik: Andres Noormets (Endla)
Valguskunstnik: Margus Vaigur (Endla)
Osades: Ago Anderson (Endla), Mait Malmsten (Draamateater), Riho Kütsar (Vanemuine), Indrek Sammul, Jaana Kukk

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles