ERR häälestab valimiste lainele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Kuusk
Andres Kuusk Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Eesti Rahvusringhääling alustab valimiseelsete debatisaadetega 26. jaanuaril.

Kolmapäeviti näeb ETVs «Foorumi» eetriajal kuni märtsis toimuvate valimisteni teemadebatte, mis on pooleteise tunni pikkused. 23. veebruari saates saab aga kaasa elada poliitikute mälumängule, kui stuudiosse on kutsutud erakondade kolmeliikmelised võistkonnad. Mälumängu valmistavad ette ETV meelelahutustoimetus ja «Mnemoturniiri» tegijad. Poliitikute mälumängu juhib Ivo Linna.

ETV debatisaadetesse on kutsutud kõik valimistele nimekirja esitanud erakonnad. Uudsena näeb otselülitusi väiksemasse kõrvalstuudiosse, kuhu oodatakse ajakirjanikke kommenteerima debatis räägitut.

Traditsiooniliselt on valimisstuudiote saatejuhid olnud poliitikaajakirjanikud, kuid seekord tulevad saadetesse ka teistes valdkondades töötavad ajakirjanikud.

ETV debattide saatejuhid on Aarne Rannamäe, Anvar Samost, Indrek Treufeldt, Peeter Kaldre, Urmas Vaino, Lauri Hussar, Marko Reikop, Johannes Tralla ja Andres Kuusk. Venekeelset debatti ETV2s juhivad Maksim Rogalski ja Jelena Poverina.

Igasse saatesse on kutsutud jutuks oleva teema tippajakirjanikud, et anda rõhuasetusi debati käigule. Esimeses debatis, kus räägitakse majandusest, ettevõtlusest ja tööpuudusest, ütlevad oma seisukoha välja Lauri Hussar, Vallo Toomet, Meelis Mandel ja Argo Ideon. Esimest saadet juhivad Andres Kuusk ja Anvar Samost.

2. veebruaril toimuva teise teledebati teemad on välispoliitika ja julgeolek, saatejuhid on Aarne Rannamäe ja Peeter Kaldre. Kolmas debatt 9. veebruaril on mõeldud kõigile riigikogu valimistel osalevatele üksikkandidaatidele. Kultuurist ja haridusest tuleb juttu neljandas saates 16. veebruaril. Sotsiaal- ja meditsiiniteemadel räägitakse 2. märtsil. Venekeelne debatisaate on eetris 28. veebruari õhtul ETV2s.

Valimiste eelõhtul, 5. märtsil on ETV stuudiosse kutsutud erakondade esinumbrid. Valimistele järgneval esmaspäeval, 7. märtsil näeb toimunud valimisi analüüsivat saadet.

Vikerraadios on valimiste-eelsel nädalal, 28. veebruarist kuni 4. märtsini «Reporteritunni» saadete ajal kell 14.05 55-minuti pikkused teemapõhised debatid. Lisaks tehakse iga valimisnimekirja esinumbriga «Reporteritunni» ajal intervjuu. Üksikkandidaadid saavad end valijaile tutvustada veebruarikuu «Uudis+» saadetes. Valimistega seotud praktilisi küsimusi selgitatakse «Huvitaja» saadetes.

Raadio 2 annab kahel valimiste-eelsel nädalal oma argipäevases lõunaprogrammis eetrisse kümme lühisaadet «10 küsimust». Iga päev kõlab saates üks küsimus, millele erakondade esindajad vastuseid jagavad.

Raadio 4 kavas on kokku seitse valimisdebatti. Esimene neist on eetris 18. veebruaril ning viimane 4. märtsil. Debatte juhib Ildar Nisametdinov. Alates 31. jaanuarist on Raadio 4 hommikuprogrammis kaks korda nädalas interaktiivne saateosa «4+», kus kõikide erakondade esindajad vastavad saatejuhi ja kuulajate küsimustele.

ERRi valimisportaalis http://valimised.err.ee on kõigile huvilistele alates eilsest avatud rahvusringhäälingu ja e-Riigi Akadeemia koostöös valminud valijakompass. Küsimustik aitab kasutajal võrrelda oma seisukohti 30 ühiskondlik-poliitilise sõlmprobleemi osas riigikogu valimistel kandideerivate erakondade seisukohtadega.

Riigikogu valimised toimuvad 6. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles