Haruldase haigusega tüdruku elu möödub plastkausis (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti tervishoius napib raha, kuid see probleem pole ületamatu.
Eesti tervishoius napib raha, kuid see probleem pole ületamatu. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Rahma Haruna sündis tervena, kuid kuue kuu vanuselt lõi tal välja haigus, mille põhjusi ei ole siiani suudetud tuvastada.

Tüdruk, kellel jäsemed ei ole alates kuuendast elukuust enam edasi arenenud ning kelle elu möödub kausis elades, kannatab seejuures veel ka krooniliste valude all.

Kui 19-aastasel tüdrukul kroonilised valuhood peale tulevad, on ta täiesti paralüseeritud ning sõltub täielikult oma perekonnast. Neiu elu möödubki kausis, milles teda kaasa veetakse, kui kuskile minna vaja.

Rahma ema Fadi ütleb, et kõik sai alguse peale seda, kui tema tütar oli õppinud istuma. Roomama ta ei hakanudki. Haiguse algus oli sarnane paljude teiste tõbedega. Lapsel tekkis palavik ning seejärel kõhuvalu. Sellest asjast alates pole Rahma jäsemed enam edasi arenenud.

Rahma pere on uuringutesse investeerinud kõik oma säästud, kuid siiani ei ole arstid suutnud tuvastada, millega tegu võib olla. Vaatamata haigusele on ka Rahmal unistused - kunagi soovib ta avada oma toidupoe.

Loe lähemalt ja vaata pilte siit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles