Rooma «tsentuurioid» ja «legionäre» süüdistatakse naiste ahistamises

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Tsentuuriod» ja «leegionärid» poseerimas Colosseumi juures
«Tsentuuriod» ja «leegionärid» poseerimas Colosseumi juures Foto: SCANPIX

Itaalia pealinna Rooma Colosseumi ja teiste vaatamisväärsuste juures oli seni näha «tsentuurioid», «leegionäre» ja «gladiaatoreid», kes seal üritavad kasu saada. 

Need isehakanud üritavad anda kunagisest Rooma hiilgusest pilti, kuid see on lihtlabane turistide juurdemeelitamise ja rahateenise trikk, edastab The Telegraph.

Võltssõdalased poseerivad koos turistidega, nõudes selle eest võrdlemisi suuri summasid, umbes 20 – 30 eurot ühe foto eest.

Kuid juba mõnda aega on turistid ja roomlased jäädvustanud, et need Vana-Rooma sõdalaste moodi riietunud ahistavad naisturiste.

Itaalia väljaanne Il Messagero reporterid ja fotograafid tegid neist ahistamisjuhtumitest salaja pilte, mis väljaandes avaldati. Fotodel on näha, kuidas «tsentuurio» paneb käe naiste istmikele ja sasib juukseid, samas üritades naisi endale lähemale tõmmata.

Veel jäi piltidele, kuidas naisi vastu nende tahtmist suudelda üritatakse.

Colosseumi ja teiste vaatamisväärsuste juures tegutsenud isikud ei teadnud, et neid fotografeeritakse.

«Need isehakanud käituvad naiste suhtes agressiivselt ja pealetükkivalt. Osa naisi oli šokeeritud ja nad lahkusid kiiresti. Osa naisi suhtus juhtunusse huumoriga, kuid nad tundsid end ebamugavalt ja ei nautinud sellist tähelepanu,» teatas fotograaf Farncesco Toiati.

Selle aasta alguses  võttis võltsroomlaste käitumise teema üles Rooma linnanõukogu juht Francesco Tronca, kelle arvates käituvad need isikud sündsusetult. Nad said keelu, mis lõppes 30. juunil ja nüüd on nad Colosseumi ja teiste vaatamisväärsuste juures tagasi.

Colosseum on turistide üks lemmikpaiku ja selle juures tegutsevad võltstegelased võivad politsei sõnul teenida päevas umbes 200 eurot.

Eile teatas Rooma uus linnapea Virginia Raggi, et võltstsentuuriotel keelatakse tegutseda Colosseumi, Rooma Foorumi, Hispaania treppide ja Piazza Venezia juures. Kes seal ikkagi turiste tülitavad, saavad 400 eurot trahvi. Küll aga tohivad tsentuurioteks ja teisteks kehastunud olla vaatamisväärsustest eemal. 

Pilte vaata siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles