Festivali Viru Electro üks peaesinejaid Container 90 kirjeldaks vanaemale oma muusikat kui süntesaatoritega tehtud punki

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus suvefestival Viru Electro avalikustas esinejad
Uus suvefestival Viru Electro avalikustas esinejad Foto: Viru Electro

Container 90 on oma stiili energiliseima esindajana üks peaesinejatest laupäeval 23. juulil 2016 toimuval uuel festivalil VIRU ELECTRO Käsmu maalilises kaptenitekülas. Esitamisele tuleb läbilõige bändi hittidest, kõlavad lood nagu „EBM united”, „Roller Derby Girls”, „EBM radio” ja teised surematud ning kaasahaaravad hitid bändi 12 aastase tegutsemise eri perioodidest.

Container 90 muusikat on sageli nimetatud „tõeliseks vanakooli EBMiks” ja vahel ka „DIY (do it youself) suhtumisega electropungiks”

Bändi liider Ron ehk Ronny Larsson ütleb, et sildistamist Container 90 ei pelga.

„Kindlasti on meie muusika vanakooli EBM, electro punk või 80ndate elektroonilisest muusikast inspireeritud hardcore electro. Kui peaksin meie muusikat kirjeldama vanaemale, siis ma ütleksin, et mängime süntesaatoritega punki, DIY värk on samuti osa sellest ... nagu elustiil minu jaoks”, selgitab Ron kuidas selle stiiliga siis lood ikka on.

Muusikat loob bänd peamiselt lõbu pärast ja et olla omal moel loomingulised. „Tagasiside publikult on üks parimaid ego kergitajaid, mida olen ealeski kogenud”, nendib Ron.

Container 90 on Käsmu festivaliks juba ette valmistunud, bänd on teinud mõned proovid ja natuke uut bändinänni.

„Kindlasti loodame head pidu, nii et võtke kaasa oma parim peotuju!”, on Roni sõnum laupäeval Käsmu tulijatele.

Viru Electrol Käsmus astub laupäeval lavalaudadele kuus hoolikalt valitud bändi viiest riigist. Viru Electro on elektroonilise muusika sündmus nii kehale kui vaimule pakkudes põneva läbilõike sisukama tantsulisema 80ndate mõjutustega elektroonilise muusika erinevatest suundumustest. 

Soome duo BLASTROMEN nõuab tehnilises raideris korraldajatelt täiesti pimedat lava ja 1000 watti elektrienergiat. Nimelt on Blastromen visuaalse poole pealt eriline ja teistest eristuv elektroonilise muusika duo, kes tuuritab üle maailma oma unikaalse valgusshowga. Selle olulisteks ja erilisteks elementideks on meeste spetsiaalselt disainitud valguskostüümid, mis muusika taktis erinevaid valgusmustreid moodustavad. Õhus on tunda pisut kratwerkiliku hõngu. Blastromeni muusikas segunevad vanakooli electro, süntesaatorimuusika, techno ja elektrooniline muusika, mis teeb kummardusi vanamoodsale tervitades samas tulevikusuundumusi. Vaatamata paljudele mõjutajatele on Blastromen leidnud oma ainulaadse lähenemise elektroonilisele muusikale.

FLINT GLASS on Pariisist pärit Gwenn Tremorini filmiliku electro projekt, mida kriitikud on nimetanud üheks kõige innovaatilisemaks helidisaineriks elektroonilise ja ambient muusika žanrites. Flint Glassi looming on oma filmilikkuse ja rütmide ning dünaamiliselt muusikat saatva videopildiga väga kaasahaarav ja süüvimapanev. Flint Glass on andnud arvukalt kontserte terves Euroopas, Venemaal, Põhja- ja Lõuna-Ameerikas ning üles astunud olulisematel festivalidel. Gwenn Tremorin on ka prantsuse elektroonilise muusika plaadifirma Brume records asutaja.

DENORMAL on 2012. aastal tegutsemist alustanud futupopilikku elektroonilist muusikat esitav Lõuna-Rootsi bänd, mille loojad Jimmy Sterner ja Per Broberg on musitseerinud alates 80ndatest erinevatest bändides, seinast seina žanrites ja erinevate nimede all. Denormali eeskujud ja mõjutajad on Nine Inch Niles, Depeche Mode and Skinny Puppy.

Elektroonilise muusika duo MANGUST laulud räägivad kosmoseromantikast. Bänd alustas tegevust 2012. aastal Mehhikos ja nüüd paikneb St.Petersburgis Venemaal. Olles küll sügavalt inspireeritud bändidest nagu Kraftwerk, Daft Punk, Depeche Mode, J.-M. Jarre, Space, Pink Floyd, Front Line Assembly, Skinny Puppy jne, on bändil õnnestunud leida just neile omane helikeel.

RAAKEL BLOODY RAAKEL on Eesti tehnomuusika lipulaev. Kõlab klišeena, kuid kogu elu on Raaklit saatnud muusika – kõigepealt klaveriõpingud Tallinna Muusikakeskkoolis. Edaspidi lisandus huvi tehisliku saundi vastu ja elektroonilise heliga on ta tegelenud juba 1996. aastast. Õpingud Eesti Muusika - ja Teatri Akadeemias jõudsid lõpule 2001. aastal, mil esimesena Eestis omandas just Raakel Sild kõrghariduse elektroonilise muusika erialal. Raakli loomingu teeb põnevaks eelkõige tema enda laiapõhjaline muusikahuvi, alates pungist lõpetades ambientiga, nende kahe määratluse vahele jääb väga palju mitmekesist muusikat, ükskõik mis pidi vaadata. Ilmselt on põnevad muusikaeelistused just üheks põhjuseks, miks Raakli omaloomingut pole kunagi igav kuulata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles