Drift Allstars toob Euroopa parimad driftijad Laitsesse!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Drift Allstars toob Euroopa parimad driftijad Laitsesse!
Drift Allstars toob Euroopa parimad driftijad Laitsesse! Foto: Drift Allstars Optibet Estonian GP

Euroopa suurim driftisari Drift Allstars toob 29. ja 30. juulil parimad driftisõitjad Laitsesse, kus nendega võtab mõõtu Eesti pro-klassi paremik. Optibet Estonian GP on juba kolmas Drift Allstarsi tippsõitjate võistlus Eesti pinnal, kuid seni pole kohalikel sõitjatel õnnestunud väliskülalisi võita.

Kõige lähemale jõudsid Eesti sõitjad võidule tunamullu, kui Harold Valdma jõudis lausa finaali ja Allan Lätt poolfinaali, kuid kõige kirkama medali viis koju välissõitja. Eelmisel aastal ei olnud kohalikel sõitjatel esinelikusse üldse asja. Seega on Euroopa suurima sarja sõitjad siia tulles juba valmistunud selleks, et kindlustada oma sarja sõitjate võit juba kolmandat korda.

Sel korral ei pruugi see aga nii lihtne olla, sest meie meestel on sel aastal hoog hoopis teine! Näiteks Balti dirftisarja juhib praegu eestlane Jarmo Luht koos lätlase Ingus Jekabsonsiga ja Põhja-Euroopa sarja NEZ juhivad kolm eestlast – Jako Pino, Mihkel Norman Tults ja Kert-Eigo Kulla,“ kommenteeris Drift Allstarst Optibet Estonian GP korraldaja Aivo Halanurm.

Lisaks hiljuti Laitses peetud NEZ sarja etapil domineerisid puhtalt eestlased, ilma et oleks välismaalasi kaheksa parema sõitja sekka edasi lasknud, siis võivad meie võimalused olla sel korral parimad kui kunagi varem. „Lisaks jääb meile alati koduraja eelis, nimelt on Laitse Rallyparki eriline rada, kus sisenetakse hüppega külg ees seina suunal 120 kilomeetrit tunnis, paljudele väliskülalistele ka auto maksnud.

Üleeelmisel aastal lõhkusid taastamiskõlbmatuks oma masina kaks sõitjat, eelmisel aastal üks. Kuid tegu on rajaga, mis meie sõitjatele koduks ja treenimiseks alati avatud,“ lisas Halanurm.

Siiski sõitjate poolest ei saa kadalipp Eesti driftimeestele sugugi lihtne olema, sest lüüa tuleb Euroopa parimaid, eesotsas kolmekordse Euroopa meistri ja paljude arvates praegu maailma parima driftija iirlase James Deane’iga. Lisaks Deane’ile tuleb siia ka lätlane Janis Eglite. Nemad on Euroopa driftis domineerinud juba pikka aega.

Iirimaa sõitjatest on veel tulemas Nigel Colfer, brittidest Monster Energy sõitja Steve Baggsy Biagioni. Kui eelmine aasta väisas võistlust austraallane Luke Fink, siis sel korral on Austraaliat esindamas Aleksandar Kantarovski.

„Drift Allstarsi enam kui kahekümnest tippsõitjast koosnev nimekiri on muljetavaldav ja ülesanne Eesti meestele ei ole lihtne, kuid lootused ja ootused on sel aastal kõrgemad kui kunagi varem!“ lisas Halanurm.

Suurejooneline driftivõistlus Drift Allstars Optibet Estonian GP toimub 29. ja 30. juulil Harjumaal Laitse Rallypargis. Esimesel päeval toimuvad kvalifikatsioonisõidud ning teisel päeval vaatemängulised ja adrenaliinirohked tandemsõidud.

Üritus toimub iga ilmaga. Piletid on saadaval eelmüügist Piletilevis ja ka kohapeal.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles