Goresoerd esineb Tuskal — Põhjamaade kuulsaimal metal-muusikafestivalil

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Goresoerd
Goresoerd Foto: Goresoerd

 

Mullu eduka kauamängivaga «Tüdruk ja Surm» maha saanud ning koos Tukkanuottaga ühisplaadi üllitanud lammutusbrigaadil Goresoerd on taas põhjust enda üle uhkust tunda: härrased astuvad nimelt üles 22.–24. juulil Helsingi kesklinnas aset leidval Põhjamaade mainekamal raskemuusikafestivalil Tuska.

 

Uudisele lisab kaalu tõik, et enne neid on Eesti bändidest sellel festivalil esinenud vaid Metsatöll aastal 2006.

Tuska Open Air ei ole tundmatu nimi ühelegi endast lugupidavale metal-muusika austajale. Esimene sellenimeline üritus toimus juba aastal 1998 ning pärast seda on festival aasta-aastalt aina suuremaks ja võimsamaks kasvanud. 2010. aastal olid Tuska peaesinejad Megadeth, W.A.S.P., Nevermore, Cannibal Corpse ja Satyricon ning festivali, mis viimse piirini välja müüdi, külastas ühtekokku 33 000 inimest! Tänavu toimub Tuska esmakordselt Kaisaniemi pargi asemel Suvilahti kultuurikeskuses.

Käesoleva seisuga on lisaks Goresoerdile Tuska 2011 (22.–24. juuli) esinejate nimekirja kantud juba At The Gates, Arch Enemy, Exodus, Meshuggah, Killing Joke, Enslaved, Moonsorrow, Witchery, Agnostic Front, Kvelertak, Spiritual Beggars, Grave, Mygrain, Church Of Misery, Misery Index, Jex Thoth, Cavus, Lighthouse Project, Cause For Effect, Gaf ja Feastem.

Goresoerdi näeb Soomes esinemas aga juba varemgi; märtsi alul antakse koos Tukkanuottaga teisel pool lahte kolm kontserti.

Goresoerd (EST) & Tukkanuotta (FIN) — Soome minituur 2011

03. märts, 2011: Vastavirta klubi, Tampere + Crystalic

04. märts, 2011: Lucky Monkeys, Lappeenranta

05. märts, 2011: Darkside Club, Helsinki + No One is Safe & Ratface

 

Lisaks astub Goresoerd 18. veebruaril üles Tallinnas klubis Rock Café, kus toimub kontsert Jägermeister Rock Liiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles