Jazz'iklubi kolis aida kohvikusse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis teevad Lembit Saarsalu ja Leonid Vintskevitš 9. veebruaril muusikalise tagasivaate oma pikale ja edukale koostööle, pakkudes kuulamiseks tuntud standardeid, rahvamuusika seadeid ja origiaalloomingut.
Viljandis teevad Lembit Saarsalu ja Leonid Vintskevitš 9. veebruaril muusikalise tagasivaate oma pikale ja edukale koostööle, pakkudes kuulamiseks tuntud standardeid, rahvamuusika seadeid ja origiaalloomingut. Foto: Erakogu

Viljandi Jazz'iklubi jaoks algas uus kalendriaasta ootamatu uudisega, kuna majandusraskuste tõttu uksed sulgenud klubi Puhas Kuld asemele tuli oma sündmuste jaoks operatiivselt leida uus koht. Jazz'iklubi uueks koduks on pärimusmuusika aida kohvik.

Klubi eestvedajad lubavad mitmekülgset programmi. Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias jazz-muusikat õppivate tudengite tasuta jämmiõhtute kõrval saab Viljandis kuulata jazz'imaailma tippe.

Lembit Saarsalu ja Leonid Vintskevitš Venemaalt tõsise jazz'isõbra jaoks tutvustust ei vaja. Rohkem kui veerandsada aastat koos tegutsenud muusikud olid omal ajal tõelised nõukogude liidu jazz'isaadikud laias maailmas. Viljandis teevadki nad 9. veebruaril muusikalise tagasivaate oma pikale ja edukale koostööle, pakkudes kuulamiseks tuntud standardeid, rahvamuusika seadeid ja origiaalloomingut.

Külalisi piiri tagant on Viljandisse lähiajal oodata veelgi. Festivali "Tudengijazz 2011" raames esinevad jazz'iklubis 16. veebruaril muusikatudengid Rootsist ja Sibeliuse Akadeemiast Helsingist.

Erandkorras teisipäeval, 22. veebruaril toimuva õhtu muusikud on aga pärit Lõuna-Šveitsist. Kolm venda – Brian, Nolan ja Simon Quinn on koos pilli mänginud ja muusikat loonud lapsest saadik. Nüüdseks on neist kõigist saanud edukad muusikud, kes mängivad üle Euroopa koos selliste suurustega nagu Max De Aloe, Kurt Rosenwinkel ja Bill Carrothers.

Eesti kitarrimängija Marek Taltsi vahendusel jõuab 9. märtsil Viljandisse aga eriti multinatsionaalne kooslus. Ansambel European Jazz Motion väärib igati oma nime, kuna selle liikmed on pärit Austriast, Šveitsist, Itaaliast, Taanist, Soomest ja Eestist.

Jazz'iklubi õhtud toimuvad igal kolmapäeva õhtul kell 20.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles