Video: ISSi live-kaamera jäädvustas ufo? NASA eitab seda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube

Internetti on jõudnud video, millel on näha Rahvusvahelise Kosmosejaama (ISS) live-kaamera salvestisel udust lendavat objekti.

Juhtum sai laia kõlapinna 9. juulil, kui Youtube`i kasutaja Streetcap1 postitas video koos küsimusega, et kas ISSi juurest võis mööda lennata mõni tundmatu kosmiline objekt, edastab foxnews.com.

Ta lisas, et ISSi kaamera töö katkestati, kui kummaline lendav objekt seisma jäi.

See video on andnud vandenõuteoreetikutele uut kõneainet ja arvatakse, et NASA käsul lõpetati ISSil salvestamine, et peita tõendusmaterjali tulnukate olemasolu kohta.

Nimetatud video pärineb ISSi neljast kaamerast koosnevast süsteemist High Definition Earth Viewing System. Tegemist on tehnilise eksperimendiga, milles uuritakse, kuidas kaamerad kosmilistes oludes töötavad, samas edastatakse Maale fotosid ja videoid kosmosest.

Vastvalt sellele, kus ISS asub, kasutatakse selle süsteemi erinevaid kaameraid.

NASA teatel ei olnud salvestamise katkestuse taga midagi ebatavalist, vaid see on kaamerate vahetamise ajal tavapärane. 

NASA teatel on ka varem arvatud, et kosmosejaama lähedal on tundmatuid aluseid lennanud, tegelikult on need säravad objektid olnud peegeldused ISSilt ja need on jäänud kas piltidele või videole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles