Intervjuu! Intellektuaal trance'i taevas: Soome DJ Orkidea

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Electronic Family Estonia'l üles astunud Tapio Hakanen, artistinimega Orkidea, tegutseb DJ'na juba 25 aastat. Sealjuures ei ole ta loobunud ka oma nii öelda päevasest tööst helikunstniku ning -kujundajana.

Elu24'l oli väga põnev vestlus Tapio Hakaneni ehk DJ Orkidea'ga, kellele on muusika tegemise juures väga oluline visioon ning missioon.

Orkidea käis esimest korda Eestis esinemas 1993. aastal. Alates sellest ajast on ta meie publikut veel tantsutanud umbes 10-15 korral.

Soome trance ning elektroonilise muusika maastik on Tapio sõnul väga toetav ning seetõttu on artistil Soomes soodsad võimalused arenemiseks ning olemas on hea keskkond, kus oma muusikaga välja tulla. Koduse trance muusika maastiku juures hindab kogenud DJ väga kaasmaalastest kolleegide soovi luua alati midagi originaalset ning põnevat ja katsetada uut.

Läbilöögi võimalusi peab Orkidea maailma eri paigust pärit DJ'de puhul enam-vähem samadeks kuna lõpuks taandub kõik ikkagi muusikale. Erinevus on aga võibolla selles, millisele pinnasele artist enda jalgealust ehitama hakkab. Ilmselgelt on seal eelis hollandlastel ning brittidel kuna nende selja taga on pikk ajalugu antud žanris. Industry'st rääkimata.

Hakaneni jaoks on trance segu emotsioonist ning energiast. Elektroonilise muusika subžanritest peab Orkidea trance'i kõige eufoorilisemaks. DJ sõnab, et trance on meloodiline ent samas väga tugeva rütmiga. Enda muusikat luues püüab mees säilitada seda teatud hüpnootlist, justkui transsi viivat joont, millele trance ise ju ka tegelikult viitab. 

Eesti publikul on lähiajal võimalik DJ Orkidea'd minna kuulama Weekend Festivalile, kus ta astub üles reedel!

Kuula kindlasti ka videointervjuud äärmiselt põneva DJ Orkidea'ga!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles