USAs teeb üha enam noori koolikiusamise tõttu iluoperatsioone

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USAs teeb üha enam noori koolikiusamise tõttu iluoperatsioone
USAs teeb üha enam noori koolikiusamise tõttu iluoperatsioone Foto: SCANPIX

USAs on koolikiusamine läinud juba nii kaugele, et selle ohvrid on hakanud massiliselt ilukirurgiast abi otsima.

USAs on noortele tehtavate iluoperatsioonide arv kasvanud aastas 90 000, kirjutab ABC News.

Ilukirurgide sõnul laseb suur osa noori teha iluoperatsioone ja –protseduure koolikiusamise tõttu, lootes, et siis neid enam ei kiusata.

«Olen kohtunud väga paljude vanematega, kes tulevad koos oma teismeliste lastega minu vastuvõtule. Nad soovivad ilulõikust. Loodetakse, et kui välimus on kenam, siis enam ei kiusata,» lausus ilukirurg Michael Fiorillo.

Fiorillo sõnul on enamik lõikusi korrigeeriva iseloomuga, kuid viimasel ajal on kasvanud ka noortele tehtavate rindade suurendamise või vähendamise operatsioonide arv.

Teismeliste sõnul on nad kiusamise tõttu üsna ebakindlaks muutunud ning kenam välimus on neile enesekindluse tagasi andnud.

Lastepsühholoogide arvates ei aita välimuse kohendamine sügavalt juurdunud psüühilise probleemi puhul.

«Kui ollakse välimuselt, käitumiselt või olekult teistsugune, võidakse langeda kiusamise ohvriks. Välimuse muutmisega võidakse endale natukeseks ajaks parem enesetunne tekitada, kuid hiljem uuesti võib vana kiusamismuster korduda. Tuleb jõuda kiusamise põhjusteni,» lausus lastepsühholoog Ned Hallowell.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles