Nii varasemad rünnakud kui Nice´i rünnak mõjutavad Prantsusmaa turismitööstust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leinas prantslased ja turistid
Leinas prantslased ja turistid Foto: SCANPIX

Prantsusmaal on viimase pooleteise aastaga leidnud aset mitmeid terrorirünnakuid, millest viimane toimus eile Nice`is.

Nice´i rünnak on Prantsusmaal viimase 18 kuu jooksul toimunud kolmas suurem rünnak. Kaheksa kuud tagasi panid Islamiriigi käsilased Pariisis mitmes kohas, rahvusstaadioni Stad de France`i juures, populaarsetes söögikohtades ja Bataclani kontserdimajas toime rünnakuid, milles kaotas elu 130 inimest, edastab The Local.

2015. aasta jaanuaris kaotas Pariisis satiirilehe Charlie Hebdo toimetusele ja juudipoele tehtud rünnakus elu üle kümne inimese.

Prantsuse hotelli- ja turmiskonsultatsiooni firma MKG juht Georges Panayotise sõnul on lühikese vahemiku jooksul toime pandud rünnakud mõjunud turismitööstusele negatiivselt ja kui veel tuleb rünnakuid, siis on see suureks ohuks, mõjutades nii ettevõtteid kui töötajaid.

«Sellistest rünnakutest taastumine võtab aega, kuid kui seda aega ei ole ja tuleb uus rünnak, siis mõjutab see otseselt turismi. Kui Prantsusmaad külastada plaaninud näevad uudiste vahendusel palju hukkunuid, on see neile ohumärgiks, » teatas ekspert.

Nice´i hotellide ühenduse juht Denis Cippoloni sõnas, et alates eile hilisõhtust on nad saanud suure hulga hotellitubade broneeringute tühistamisi.

Prantsuse valitsus arutas sel nädalal enne Nice`i rünnakut eesotsas välisministri Jean-Marc Ayraultiga, kuidas turismisektorit turgutada.

Ametliku statistika kohaselt on alates jaanurist turistide hulk kogu Prantsusmaal kahanenud 5,8 protsendi võrra, Pariisi külastamise vähenemine on veelgi suurem.

Prantsuse turismiministri Matthias Fekli teatel hoteelibroneeringud vähenenud 20 protsendi võrra.

Möödunud aastal külastas Prantsusmaad 84,5 miljonit turisti. Turismitööstus moodustab Prantsuse majandusest seitse protsenti ja annab tööd kahele miljonile inimesele.

Vahemere ääres asuv Nice  on üks populaarsemaid turismilinnu Prantsusmaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles