Galerii: Uus jäätisekohvik Gelato Ladies võlub ehedate maitsetega

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõigi magusasõprade rõõmuks on nüüd Tallinna vanalinnas avatud jäätisekohvik Gelato Ladies, mis pakub laias valikus kohapeal valmistatud Itaalia jäätist ehk gelato't. 

Foto: Maksim Toome

Avapeol said nii suured kui väiksed jäätisesõbrad proovida 18 erimaistelist koorejäätist ja sorbetti, nautida käsitöövahvleid ning proovida ka ise jäätisetegemist. Julgemad läbisid ka gelato'de pimemaitsmise.

Foto: Maksim Toome

Gelato Ladies OÜ asutajad on eestlannad Kristen Tuulmets ja Sindy Püssa, kes õppisid jäätisemeistriteks Itaalia ühe suurema jäätisemasinate tootja Carpigiani juures.

Foto: Maksim Toome

«Gelato tähendab itaalia keeles külmutatud magustoitu,» selgitab Sindy Püssa. «Võrreldes poejäätisega on gelato's vähem rasva ja kuna gelato ei ole läbikülmunud, säilib see palju lühemat aega. Et õige tekstuur ja värskeimad maitseomadused püsivad kolm-neli päeva, vaheldub meie sortiment pidevalt.»

«Nagu igal kokal, on ka jäätisemeistritel oma käekiri,» lisab Püssa. «Gelato Ladies on meie näoga koht, kus valmib parimast Eesti ja Itaalia toorainest võimalikult naturaalne jäätis.»

Foto: Maksim Toome

Iga päev on saadaval kuni 18 erimaitselist koorejäätist ja sorbetti. Lisaks on menüüs vahvlid, pannkoogid ning itaaliahõngulisele kohvikule sobivad joogid, alustades kvaliteetsest kohvist.

Foto: Maksim Toome

Jäätist müüakse nelja eri suuruses portsjoni kaupa.

Kirglikumad maiasmokad saavad gelato't kaalu järgi ka kaasa osta. Suuremale seltskonnale soovitavad jäätisemeistrid külla kutsuda Gelato Ladiese välileti, mis võimaldab kiiresti sulavat õrna maiust säilitada ja serveerida õigel temperatuuril.

Foto: Maksim Toome

Sisekujundaja Mirja-Helen Järveli käe all valminud kohvikus on 26 istekohta.

Mõnusalt saab aega veeta ka  suveterrassil ning keldrikorrusel olevas peoruumis, kus korraldatakse sünnipäevi, tooteesitlusi jm koosviibimisi kuni 15 külalisele. Kohvik on lapse- ja lemmikloomasõbralik.

Jäätisekohvik Gelato Ladies asub Tallinna vanalinnas aadressil Uus 28/1 (Šoti klubi vastas) ning on suveperioodil avatud alates kella 10.30st kuni hilisõhtuni.

Väljaspool oma kohvikut on Gelato Ladiese jäätiseköögi maitsed esimesena müügil Mademoiselle'i kohvikus Tallinnas Solarise keskuses. 

Vaata pilte avapeost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles