Galerii! Pärast Postimehe Kärdla-Näkimadala etapi autasustamist tõmbas purjetajad käima Grete Paia ja Tuuli Rand ansambliga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval, 13. juulil kell 10.05 anti start A. Le Coq 59. Muhu Väina IV etapi Postimehe Kärdla-Näkimadala etapile.

Peavõistlusjuhi Andres Taltsi sõnul olid tänasel stardil ilmastikuolud purjetamiseks soodsad. Tuult oli täpselt prognoosi järgi, keskmiselt 5 m/s ning puhanguid 6-7 m/s.  Kärdla-Näkimadala etapil anti allatuule start, mida purjetamisvõistlustel tavaliselt ei tehta. Üljuhul on allatuule starte aastas kaks-kolm ning Muhu Väina regatt andis täna nendest ühe.

Viimane jaht finišeeris kell 15.08. Kokku kestis võistlus viis tundi. 

Eilse etapi võitja ORC I klassis on ESS Kalev Jahtklubi jaht Forte, kapteniks Jaak Jõgi. Forte on ORC I klassis ka üldarvestuses esimene. Teisena lõpetas Pärnu Jahtklubi jaht Lady Bird, kapteniks Johannes Puussepp, ning kolmandaks tuli ESS Kalev Jahtklubi jaht Sylvia, kapteniks Aare Kööp.

Foto: Meisi Volt

ORC II klassi esimene tänasel regatil oli ESS Kalev Jahtklubi jaht Cherie, kapteniks Ivar Aru, Pärnu Jahtklubi jaht Merepärl, kapteniks Alari Akkermann, ning kolmandana lõpetas ORC II klassis ESS Kalev Jahtklubi jaht Silva, kapten Jaanus Talp.

CDL_8 klassi võitja Kärdla-Näkimadala etapil oli Saaremaa Merispordi Seltsi jaht Kadri, kapteniks Tanel Õun, teisena lõpetas kapten Ülari Velviste juhitud jaht Lagle II, kes kuulub samuti Saaremaa Merispordi Seltsi. Kolmandana lõpetas Kalev Jahtklubi jaht Blanca, kapteniks Jaan Tiidemann.

ESTLYS 1 paremad olid seekord Kalev Jahtklubi jahid. Esimesena lõpetas jaht Fanatic, kapteniks Ain-Eke Jalasto, teisena kapten Alar Ivansoni juhitud jaht Tessa, ning kolmandana kapten Hando Sutteri juhitud jaht Berta.  

ESTLYS 2 klassis lõpetas täna esimesena Saaremaa Merispordi Seltsi jaht Elli, kapteniks Margus Hiet, teisena Kalev Jahtklubi jaht Brigitta, mida juhtis kapten Mikk Metstak, ning kolmandana kapten Mart Alliku juhitud Lili Marleen, Pärnu Jahtklubi. 

ESTLYS 3 klassis lõpetas esimesena Pille Kaasi juhitud Haapsalu Jahtklubi jaht Aurora, ning teisena Margus Tasa juhitud Saarema Merispordi Seltsi jaht Mercurius ning kolmanda lõpetas Toila Jahtklubi jaht Jorjen II, kapteniks Mikk Põdra.

Folkboot klassis olid esikolmikus Kalev Jahtklubi jahid. Parimaks Jaanus Nõgisto juhitud Muinasjutukunigas, teine Tiit Riisalo juhitud Lind ning kolmandana Pertti Neero juhitud jaht Linda.  

Pärast IV etappi on A. Le Coq 59. Muhu Väina liidrideks ORC I klassis ESS Kalev Jahtklubi jaht FORTE, kapteniks Jaak Jõgi, ORC II klassi esimene on Pärnu Jahtklubi jaht Merepärl Alari Akermanni juhtimisel, CDL_8 grupis on esimene Saaremaa Merispordi Seltsi jaht Kadi, kapteniks Tanel Õun, LYS I grupis on esimene Kalev Jahtklubi jaht Fanatic, kapteniks Ain-Eke Jalasto, LYS II üldarvestuse liider on Pärnu Jahtklubi jaht Windwalker, kapteniks Priit Jürioja, LYS III grupi esimene on kapten Pille Kaasi juhitud Haapsalu Jahtklubi jaht Aurora ning Folkbootide liidriks on Kalev Jahtklubi jaht Muinasjutukuningas, kapteniks Jaanus Nõgisto.

Tulemused kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles