Cosmic Gate: DJ pole plaadimasin, mis vaid tuntuid lugusid laseb

Elu24.ee peotoimkond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

 

Saksamaalt pärit elektroonilise tantsumuusika produtsentide duo Cosmic Gate rõõmustab Electronic Family festivali külastajaid Tallinna lauluväljakul juba selle nädala laupäeval. Dünaamilise kooslus on tegutsenud aastast 1999 ning selle moodustavad Claus Terhoeven ja Stefan Bossems.

 

Artistide graafik on tihe, täna esinevad nad Hispaanias, kuid Eestisse reisitakse Londonist, kus nad astuvad üles reedel. 

Elu24 muusikatoimkond tegi Stefani ja Clausiga juttu ja uuris muuhulgas, millega nad eestlasi Tallinnas kostitada plaanivad.

Olete pärit Saksamaalt, eks. Kuidas seal üldse praegu sellise tantsumuusikaga läheb, just sellisega, mida te ise viljelete. Kui palju on pidusid, fänne, klubisid? Kui populaarne see on?

Nii kurb kui see ka pole, siis hetkel pole just see muusika Saksamaal väga populaarne! Meie esineme seal riigis nii umbes ühe või kaks korda aastas. See on omamoodi indikaatoriks, millest võib vabalt välja lugeda, kui halvasti asjad meie koduriigis on. Samas Saksamaalt pärit fännide arvu järgi, kes meie esinemisi mujal Euroopas külastavad, võiks arvata, et asjad on hästi. Ilmselt pole Saksa promootoritel träänsi erilist usku.

Mille üle te tuuril olles peamiselt vaidlete?

Me tegelikult vist ei vaidlegi, sest meie muusikaline maitse on väga sarnane. Siiani pole ette tulnud, et ühele meeldib mingi lugu, mis teisele üldse peale ei lähe. Pigem täiendame üksteist ning õnneks on meie ümber ka hea tiim, sest ilma abijõudu kasutamata poleks kõike seda tööd võimalik teha – esinemised, raadiosaated, töö stuudios, intervjuud jne.

Milline on teie jaoks üks kõige meeldejäävamaid esinemisi? Miks?

Väga ägedaid esinemisi on olnud, keeruline on vaid ühte välja valida. Alustada võiks näiteks aastal 2002 olnud Trance Energi show’st, siis võib nimetada veel ASOT show’sid Kiievis, Kuala Lumpuris või Miamis. Tomorrowland ja EDC Las Vegase show’d olid meeletud ja muidugi meie viimane Austraalia tuur – unustamatu. Tegelikult oleme me ikka õnnega koos, et meil on selline fenomenaalne publik, kellele muusika mängimine on puhas lust!

Millised hobid teil on? Jätame muusika välja.

Selle töö kõrvalt ei ole väga palju aega üle, aga üldiselt üritame ikkagi võimalikult palju aega koos sõprade ja perega veeta, võimalusel sportida, kinno jõuda ning kindlasti midagi head süüa. Head sööki oskame me kõrgelt hinnata.

Milline on viimase aja kõige ägedam tehniline vidin, mille ostnud olete?

Pokemon Go! 

Millistes keskkondades teie kohta kõige paremini värsket infot leiab?

Instagram, Twitter, Facebook loomulikult. Mine ja vaadake, mis meil teile varuks on!

Kelle esinemist te Tallinnas kõige rohkem näha soovite?

Saksa kolleeg Paul van Dyk on see mees, kelle üle on meil kahtlemata kõige suurem rõõm. Ta on pärast oma rasket õnnestust tagasi lavalaudadel ja ootame väga temaga kohtumist. 

Mida me Tallinnas teilt oodata võiksime?

Meie uus singel „Edge of Life“ tuleb täpselt päev enne Tallinna esinemist välja. Me ei jõua ära oodata, et saame seda Eestis esitada. Võimalik, et testime veel mõnda päris uut lugu Electronic Family festivali külaliste peal, mis saab olema ka meie uuel albumil. See peaks kõigi eelduste kohaselt ilmuma 2017. aasta alguses. Olete oodatud kuulama!

Kuidas teie esinemine sünnib?

Meil on olemas üks spetsiaalne eelnevalt ettevalmistatud sissejuhatus ehk intri ning võimalik, et veel paar lugu, mis loovad mõnusa meeleolu. Sealt alates sõltub juba kõik publikust, õhustikust ja sellest, kuidas ennast tunneme. Seda kõike on keeruline ette ennustada, kuid rahva ootustele reageerimine ongi üks selle ameti suuri võlusid.

Mida on vaja selleks, et olla DJ ametis hea?

Viimasel ajal tundub, et osad DJ-d defineerivad end läbi verbaalse esinemise – suhtlevad publikuga väga palju läbi mikrofoni ning hüppavad üles ja alla ehk siis panevad suurt rõhku ka visuaalsele poolele. Meie oleme veidi teistsuguse lähenemisega. Arvame, et keskenduma peaks õige muusika valimisele, mis võiks ka mingis loogilises järjestuses olla, list tuleb üles ehitada korralikult. Pole päris nii, et lased aga ühe hiti teise järele.

DJ pole plaadimasin, mis vaid tuntuid lugusid laseb. Loomulikult tuleb ka seda ette, oleneb publiku ootustest, kuid paljud tulevad kuulama muusikat, mille autor DJ ise on või siis seda maailma läbi laval olija avastuste uudistama. Võib olla ühe tunni jooksul kuskil festivalil on seda tõesti keeruline kõike kokku panna, kuid pikematel klubis toimuvatel pidudel tuleb publikut kogu aeg millegi uuega toita ja seda peab üks hea DJ teha oskama. Ei saa ju kogu aeg täpselt sama listi mängida.

Cosmic Gate astub Tallinna lauluväljakul Electronic Family festivalil lavale kell 19:30 ning kütab publiku kuumaks enne Paul van Dyki. Saab olema emotsionaalne!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles