Video: George Bush tantsis Dallases hukkunud politseinike mälestussündmusel (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hukkunud politseinike mälestamine Dallases. Paremalt vasakule: Barack Obama, Michelle Obama, George W. Bush ja Laura Bush
Hukkunud politseinike mälestamine Dallases. Paremalt vasakule: Barack Obama, Michelle Obama, George W. Bush ja Laura Bush Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide endine president George W. Bush osales Texases Dallases hukknud politseinike mälestussündmusel, kuid üllatas seal oma labase käitumisega.

Sündmusest jäädvustatud videol on näha, kuidas Bush ei püsi paigal, vaid teeb tantsusamme kui lauldakse «Battle Hymn of the Republic», tekitades sellega sotsiaalmeedias pahameelelaviini. 

Lisaks George Bushile olid kohal tema naine Laura Bush, USA president Barack Obama ja esileedi Michelle Obama. Nii Bush kui praegune president pidasid hukkunute mälestuseks kõne.

Bush hakkas tantsuliigutusi tegema juba siis, kui esimest korda lauldi laulu refrääni, hoides samas ta kõrval olnud naistel käest. Ta näol oli naeratus ja ta liigutas muusika taktis käsi.

Nii Laura Bush kui Michelle Obama ei tahtnud esmalt kaasa minna, kuid George Bush hoidis neil käest ja naistel ei jäänud muud üle kui sama teha. Michelle Obama üritas George Bushile naeratad, et mees selle lõpetaks, kuid nii ei juhtunud. USA esileedi näol oli näha siis hämmeldust.

Paljud videot näinud arvasid, et Bush käitus mälestussündmusel ebasobivalt.

«George Bush naerab ja tantsib hukkunute mälestussündmusel? Miks ta naine ei andnud märku, et nii ei ole sobiv,» teatas ameeriklane Cortland Armour Twitteris.

Kelly Byrd edastas tviidi, et George Bush tantsis irve näol sündmusel, kus selline käitumine oli kohatu.

Snaiper Micah Johnson last 7. juulil Dallases politseivägivalla vastasel meeleavaldusel maha viis politsenikku. Lisaks sai seitse politsenikku vigastada ja kaks tsiviilisikut haavata. Politsei tappis tulistaja tema juurde saadetud pommiroboti abil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles