Video: Kanada Dildo elanikud on oma küla nime üle uhked

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dildod
Dildod Foto: SCANPIX

Kanadas Newfoundlandil asub idülliline kaluriküla Dildo, mille elanikud on oma küla nime üle uhked ja kutsuvad end dilodonlasteks.

Kohalike andmetel pärineb nende küla nimi 16. sajandist ja siis ei viidanud see seksimänguasjale, vaid oli hispaaniakeelne merendustermin, edastab nytimes.com.

Arvatud on ka, et see võis olla mõne Euroopast pärit inimese perekonnanimi ja esimene elanik andis paigale nime enda järgi. 

Dildo on juba sajandeid tuntud kalurite ja kalapüügi poolest ning nüüdisajal toimuvad seal Dildo päeva, mis sel aastal leiavad aset 27. – 31. juulini. Siis on merel laevade paraad, mida juhib kapten Dildo, samuti müüakse selle päevaga seotud suveniire.

Enamikule Dildo elanikest meeldib nende külanimi, kuid on olnud ka neid, kes on tahtnud korrektsemat ja sobivamat nime. Üks kohalikest käivitas 1990. aastal nimemuutmise kampaania, kuid loobus sellest, kuna teised olid vastu.

Sildo elanike sõnul on nende külanimi väga korrektne, mitte selline nagu neist natuke kaugemal asuv Ass Rock (Persekalju).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles