Tartlased nutsid Jäääärelt välja lisakontserdi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Jaan Sööt ja Tõnu Timm.
Pildil on Jaan Sööt ja Tõnu Timm. Foto: Artur Sadovski


Eile 20. juubelit tähistanud ansambli Jäääär sünnipäevakontserdid müüdi välja nagu soojad saiad. Raadiole Elmar antud intervjuus teatas Tõun, et tartlased suutsid neilt siiski välja nutta ühe lisaesinemise, mis toimub 7. veebruaril Athena keskuses.


Jäääärega on alati kaasas käinud nö Tartu hõng. Taaralinnaga pole aga bändil juba ammu enam midagi pistmist, kuna bändi liikmed on suuresti pealinna kolinud. «Meil on 20 aasta tagused mälestused, kui me Tartus alustasime ja Toomemäe nõlval Jaaniga pilli mängisime ja tütarlastele naeratasime ja nemad meile vastu naeratasid ja meid inspireerisid,» rääkis Tõun.
 
20 aastat on olnud bändile väga viljakas kuna ilmunud on suur hulk helikandjaid. Värskeim peaks müügile jõudma lähipäevil. «Kui bänd on elus ja terve, küllap siis ka plaadid tulevad. Sõber, kitarrist, ütles kunagi, et kui sa oled õige muusik, siis aastas peaks vähemalt ühe plaadi ikka tegema,» lisas Tõun.
 
«See on ikka pikk aeg, kui hakata meenutama kõike, mis meiega juhtunud on ja mis me teinud oleme ja kus käinud oleme. Seda on nii palju, et küllap see pikk aeg ikka on,» kommenteeris bändi liige Tõnu «Tõun» Timm numbrit 20.
  
Bändi uus album «Juuuubel» on tagasivaade nendele 20 aastale. «Me ei tahtnud teha siiski tavapärast «Best of» kogumikku. Me ei oskakski seda teha, sest häid lugusid on nii palju ja me oleksime teiste laulude vastu alatud, kui me need oleksime välja jätnud. Seepärast mängisime ühe portsu vanu lugusid uuesti. Just niisuguseid, mis on meie arvates toonaste tehnikaolude tõttu halvasti salve saanud,» kommenteeris Tõun.
 
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles