Positivus festivalil astub sel nädalavahetusel üles 18 Eesti artisti

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
H&M tähistas VIP-peoga Tartu kaupluse avamist, Andres Kõpper ehk NOEP
H&M tähistas VIP-peoga Tartu kaupluse avamist, Andres Kõpper ehk NOEP Foto: Meisi Volt

Lätis Salacgrivas sel nädalavahetusel, 15.-17. juulil toimuval Baltimaade suurimal muusikafestivalil Positivus esineb kolmel laval tervelt 18 Eesti artisti. Uut Eesti muusikat esitlevad Positivusel flinnafestival Tallinn Music Week, Läti plaadifirma ja muusikaklubi I Love You ning Red Bull Academy.

Tänavu 10. aastapäeva tähistav Positivus on Baltimaade suurim ja olulisim suvine muusikafestival, mida külastab igal aastal üle 30 000 inimese Lätist ja lähivälisriikidest ning kus üleilma tippartistide ja tulevikutegijate kõrval kuuleb aasta-aastalt üha enam ka põnevat Eesti muusikat.

Juba kuuendat korda esitleb Positivusel valikut Eesti artiste Tallinn Music Week (TMW). Reedel, 15. juulil astuvad Riia kontsertklubi Palladiumi ja TMW ühislaval üles psühhedeelse disko-džässi ansambel Estrada Orchestra ning Rakvere hiphopi gäng Grässhopas. Laupäeval, 16. juulil esindavad Eestit meie uue põlvkonna lubavamaid indibände Ouu ja tänavuse TMW artisti-auhinna võitjast elektroonilise popi trio I Wear* Experiment. Festivali finaalis, pühapäeval, 17. juulil hõivavad Palladiumi lava kolm Eesti kooslust – indibluusi bänd Frankie Animal, funkiv elektropopi grupp Kali Briis Band ning peofunki ja -souli radadel gruuviv Lexsoul Dancemachine.

Terve festivali vältel on Positivuse peatänava ääres infopunkti kõrval avatud TMW staap – sisekujundaja Ott Kanguri loodud suvemajake, kus vooluvabu etteasteid sooritavad mitmed Eesti bändid ning plaate valivad muusikategelased Raadio 2 Erik Mornast Estonian Funk Embassy vedaja Henrik Ehteni. Samuti saab TMW suvemajast soetada vaid Positivuse vältel kehtiva erihinnaga 30 € järgmise aasta TMW festivali passe.  

Eesti artiste esitlevad Positivusel taas ka lõunanaabrite plaadifirma ja kontsertklubi I Love You (ILY) ning Red Bull Academy (RBMA). Reedel, 15. juulil esinevad ILY laval elektropopi projekt NOËP ja indiroki punt The Boondocks ning pühapäeval, 17. juulil astub sealsamas üles just tolle Läti leibli toel oma rahvusvahelist lendu alustanud Ewert and The Two Dragonsi kitarristi Erki Pärnoja bänd.

RBMA laval esinevad reedel, 15. juulil elektropopi üksus Avoid Dave, DJ-tandem MHKL & Quest ja teenekas plaadikeerutaja Mr. Nestor. Laupäeval, 16. juulil tantsutavad publikut meie menukas trummi ja bassi kamp Cartoon, elektroonilise souli kooslus Smthing Smthing ning house’i veteran Dave Storm koos iirlasest produtsendi ja vokalisti Stee Downes’iga. Pühapäeval, 17. juulil astuvad RBMA laval üles tummise underground biidi duo Alaska ning akadeemia veteran-DJ Sander Mölder.

Lisaks muusikalisele põhiprogrammile neljal laval pakub Positivus mändidevahelistes düünides paikneval Arts and Nature laval ka tantsu-, improteatri- ja luulekavasid – teiste seas saabub festivalipublikut naerutama Eesti edukaim stand-up rühmitus Comedy Estonia. Positivuse melu lahutamatuks osaks saanud kunsti- ja käsitööturul tutvustavad oma toodangut ka Eesti disainerid ning Lattelecomi kinotelgi seanssidel on esindatud ka meie filmitudengite looming.

15.-17. juulil Lätis Salacgrivas toimuva muusika- ja kunstifestivali Positivus peaesinejateks on rokilegend Iggy Pop, superprodutsent Mark Ronson, poptäht Ellie Goulding, soulilauljatar Joss Stone ja elektroonilise dreampopi üksus M83. Kümnendat juubelit tähistaval festivalil astuvad teiste seas üles ka Mercury Rev, Richard Hawley, Grimes, Hot Chip, Charles Bradley, Air, Wolf Alice, Years & Years, Minor Victories, Mike Skinner jpt. Lisainfo SIIN!

Lisaks põhiprogrammile toimuvad Positivusel kunsti- ja käsitööturg, tantsu-, improteatri- ja luuleetendused ning mitmekülgne filmiprogramm.

Positivuse piletid on müügil festivali kodulehel ning Piletilevis.

Positivuse kolmepäevane pass maksab kuni neljapäeva, 14. juulini 90 €, kolmepäevane pass koos telklapääsmega 98 € ja VIP pass 250 €.

Positivuse ühepäevapilet maksab 50 € ning päeva telkla päevapääse 10 €.

2017. aasta Tallinn Music Weeki festivalipassid on 15.-17. juulini saadaval erihinnaga 30 € Positivuse festivali TMW staabis (suvemajas) ning veebilehel.

TMW tegevusi Positivusel toetavad Music Estonia, EAS, Lazytube, Tuborg.

Positivus Festivali meediapartnerid Eestis on Eesti Meedia ja Raadio 2.

Palladium / TMW lava ajakava:

Reede, 15.07

14:15-14:45 Grässhopas   

15:30-16:15 Estrada Orchestra

Laupäev, 16.07

13:15-13:45 Ouu

14:30-15:00 I Wear* Experiment

Pühapäev, 17.07

13:15-13:45 Frankie Animal

14:15-14:45 Lexsoul Dancemachine

15:15-15:45 Kali Briis Band

TMW suvemaja ajakava:

Reede, 15. juuli

16:00 Ouu

17:00 Gee (Lejal Genes)

18:00 MHKL & XANE (Grind DJs)

Laupäev, 16. juuli

12.00 I Wear* Experiment

14:00 Frankie Animal

16:00 The Boondocks

17:00 DJ Kalev Rundu (Öötöö)

Pühapäev, 17. juuli

12:00 DJ Henrik Ehte (Estonian Funk Embassy)

13:00 DJ Erik Morna (Raadio 2)

14:00 Kali Briis Band

17:00 DJ Liisi Voolaid

18:00 DJ Jon Mikiver & DJ Robert Linna (Elephants from Neptune)

Üritus Facebookis!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles