Sotsiaalmeedia uus meem on «ahvitorn»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: reddit.com

Sotsiaalmeedias hakkas levima pilt, millel on näha meest ja tema küljes rippumas mitmeid ahve, kes mehelt midagi suhupistmiseks ootasid.

Võimalik, et mees eiras ahvide toitmise keeldu ja selle tõttu sattus sõgedate ahvide piiramisrõngasse.

«Ahvitorni» pilt jõudis esmalt Redditisse, kust see edasi levis, ahve lisati veel mitmetel piltidele ja filmistseenidele ehk tekkis meem.

Ahve on näiteks näha ümbritsemas Russel Crowe`i tegelast, Vana-Rooma kindralit Maximust, kellest sai gladiaator. Samuti on ahviviitesse kaasatud Brad Pitti linateos «World War Z».

Samuti on pilte, millel animafilmi tegelane Tarzan päästab ahvikarja küüsist Jane`i ning keset ahve on pandud seisma USA vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump.

Asjatundjate sõnul on ahvide toitmine nende loomade jaoks kahjulik, sest inimkätest pärit mikroobide tõttu võivad ahvid haigestuda.

Inimeste poolt juhutoidetud ahvid võivad agressiivseks osutuda ja inimestele kehavigastusi tekitada, levitades näiteks hepatiiti ja marutaudi.

Hoolimata hoiatustest jätkavad turistid mitmel pool maailmas ahvide toitmist.

Pilte vaata siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles