Mida tähendavad Dallase politseitulistaja poolt verega kirjutatud R ja B?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Micah Xavier Johnson
Micah Xavier Johnson Foto: SCANPIX

USAs Texases Dallases möödunud nädala reedel politseivägivalla vastasel meeleavaldusel politseinike tulistanud Micah Xavier Johnson jättis enne surma verega kirjutatud sõnumi, milles olid tähed R ja B, kuid politseil ei ole aimu, mida see tähendada võiks.

Väidetavalt oli politseikuulidest vigastada saanud Johnson enne surma politseinike üle irvitanud ja küsinud, et mitu politseinikku ta vagaseks tegi, edastab The Telegraph.

Politsei piiras kahtlusalust meest kaks tundi enne kui ta surmavalt vigastada sai, kuid enne surma kirjutas ta oma verega hoone seinale sõnumi, millest enamik oli loetamatu, kuid selgelt oli näha R ja B.

Oletatakse, et need võisid olla «Righteous Blood» (vaga veri) esimesed tähed ning viide Matteuse evangeeliumile: «Upon you may come all the righteous blood shed on the earth» (et teie peale tuleks kõik vaga veri, mis on valatud maa peal).

Teise teooria kohaselt tahtis Johnson kirjutada «RGB», mis olevat viide punasele, sinisele ja rohelisele lipule (The Red, Blue and Green flag), mis on kõikide Aafrika juurtega inimeste lipp. See lipp on Johnsoni Facebooki leheküljel kui tumedanahaliste jõu sümbol.

Dallase politseijuhi David Browni sõnul oli ümberpiiratud Johnson ülbe ja irvitas neile näkku öeldes, et ta oleks tahtnud tappa rohkem politseinikke. Johnsoni tegutses snaiprina, tappes viis ja vigastas seitset korrakaitsjat.

Afganistanis teeninud ekssõduril Johnsonil oli surres ümber keha terve arsenal, millega ta oleks võinud tekitada veelgi ohvreid. Lisaks leiti tema kodust relvi, laskemoona ja aineid, millest oleks saanud pommi valmistada.

Väidetavalt oli Johnsoni verevalamise põhjuseks kahe afroameeriklase tapmine politsei poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles