Galerii ja video: Teatrilavale jõudsid Kuldse Trio legendaarsed lood ja laulud (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

 

Reedel,  8. juulil toimus Endla teatri Paikuse-Reiu vabaõhulaval uskumatult humoorikas esietendus „Pao-Pao. Kuldse Trio lood“. 

Teatrikülastaja saab osa olulistest seikadest Kuldse Trio ajaloos, samuti elada kaasa kõigile pikemaaegsematele Kuldse Trio kolmandatele liikmetele -  Vello Toomemetsale, Mati Murumaale, Peeter Ojale ja Sepo Seemanile.

Lisaks neile on oluline osa Kuldse Trio kujunemisloos ka muudel sulelistel, karvastel ja legendaarsetel tegelastel 70ndate kolhoosipidudelt, 90ndate suvetuuridelt, Endla teatrilavalt ja teatri tagaruumidest.

Loomulikult ei puudu lavastusest Kuldse Trio surematud lood - erinevates esitustes lauldakse paarikümmend Kuldse Trio laulu, nende hulgas nii lavastusele nime andud "Viru nurga taga", aga ka "Kurgid sulle, raha mulle", "Ma suudlen teie kätt, madam", „Mürtsub trumm“, „Pärnu suvi“ ja nii edasi ja nii edasi. 

Ajal, mil vabastavaks naeruks piisanuks ka väiksest vihjest, ei hoidnud Kuldne Trio värvide ja rõhkudega kunagi kokku. Kuldse Trio nali pole kunagi olnud pooltoonides, kunagi pole jäänud selgusetuks, kus see nali tehti. See kas meeldis või mitte. Aga lähemalt vaadates on pilt sootuks leebem ja Kuldne Trio siiski väga naljakas ja veetlev. Või lihtsalt tundub see nii, sest kõik sealt ajast tulnud inimesed on Trio loomingust läbi imbunud ning helged lapsepõlvemälestused ei kuulu arvustamisele...

Publik saab etenduspaigale sisse juba tund enne etenduse algust, parkimisalad asuvad

Foto: Erlend Štaub

Endla teater toob kaheteistkümnel korral vaatajate ette uskumatu, humoorika, aga tõsielulise loo sellest, kuidas kahest Endla teatri lavapoisist, Mihkel Smeljanskist ja Jüri Vlassovist, sai üks legendaarsemaid kultusbände Eestis. Laval ei ole mitte üks ega kaks, vaid lausa kolm Jüri ja Mihklit!

Foto: Erlend Štaub

„Pao-Pao. Kuldse Trio lood“.

Lavastaja, kunstnik ja muusikaline kujundaja Ivar Põllu (Tartu Uus Teater), muusikajuht Rando Kruus (Odd Hugo), kostüümikunstnik Renate Keerd, valguskunstnik Margus Vaigur.

Laval Mihkel Smeljanski, Jüri Vlassov, Ago Anderson, Juss Haasma, Jaan Rekkor, Ireen Kennik, Carmen Mikiver, Lauri Mäesepp, Sander Rebane ja Tambet Seling.

Foto: Erlend Štaub

Kuldne Trio - pole vist eestlast, kes Kuldset Triot ei teaks! 

Smeljanski, Vlassov ja ... noh, see kolmas. Just enam-vähem täpselt samamoodi nagu karnevali kõikelubav tolategemine oli keskajal vastureaktsiooniks kiriku karmusele, oli kultuslik pulliansambel Kuldne Trio paljudele leevenduseks nõukogude Eesti hallis ja absurdses karmuses.

Foto: Erlend Štaub

Tagantjärele võib arvata, et tegemist polnud kvaliteethuumoriga.

Ajal, mil vabastavaks naeruks piisanuks ka väiksest vihjest, ei hoidnud Kuldne Trio värvide ja rõhkudega kunagi kokku. Kuldse Trio nali pole kunagi olnud pooltoonides, kunagi pole jäänud selgusetuks, kus see nali tehti. See kas meeldis või mitte.

Foto: Erlend Štaub

Aga lähemalt vaadates on pilt sootuks leebem ja Kuldne Trio siiski väga naljakas ja veetlev.

Või lihtsalt tundub see nii, sest kõik sealt ajast tulnud inimesed on Trio loomingust läbi imbunud ning helged lapsepõlvemälestused ei kuulu arvustamisele...

Foto: Erlend Štaub

Järgmised etendused 9.,13.,14.,15.,16.,17., 20.,21.,22.,23. ja 24. juulil kell 20.00.

Reiu jõe Pärnu poolsel kaldal, avatud on ka rattaparkla ning paadiga saabujatele on olemas paadisild. Riietuda tuleks vastavalt eestimaisele muutlikule ilmale, vihma korral palub teater külastajatel kasutada keepe, mitte vihmavarje.

Esikal käis ka Elu24 ja tegi meeleoluka intervjuu legendaarse muusiku ja näitleja Mihkel Smeljanskiga!

Vaata ka pildigaleriid!

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles