Video: Vietnami «Tarzanid» elasid 41 aastat džunglis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ho Van Lang
Ho Van Lang Foto: Youtube

Vietnami džunglist leiti kolm aastat tagasi kaks meest, kellest noorem oli peaaegu kogu oma elu ehk 41 aastat džunglis elanud ilma, et oleks ülejäänud maailmaga kokku puutunud.

Mehe isa oli Vietnami sõdur, kes peitis end koos pojaga džunglisse kui USA väeüksused ta küla pommitasid ja ta oma teised pereliikmed kaotas, edastab ibtimes.com.

Kahaastasena džunglisse sattunud Ho Van Lang kasvas üles looduses teadmata midagi muust maailmast. Tema ja ta isa Ho Van Thanh sai toitu loomi küttides ning marju, seemneid ja puuvilju korjates. Nad elasid puudele tehtud majades, liikudes aina sügavamale džunglisse kui nende elupaiga lähedased külad suurenesid ja lähemale jõudsid.

Isa ei teadnud, millal Vietnami sõda lõppes ning ta arvas aastaid, et see kestab. Ta ei soovinud inimestega kokku puutuda arvates, et need võivad vaenlasteks osutuda.

Vietnamis hakkasid levima jutud kummalisest isast ja pojast, kes elavad nagu Tarzanid. Vietnami ajakirjanikule Ho Van Trile hakkas lugu huvi pakkuma ja ta otsis kolm aastat isa ja poega.

Lõpuks õnnestus tal nad leida ja ta soovitas neil džunglist välja tulla ning lõpuks olid nad selleks valmis. Tri kirjutas meeste päästmisest loo ja sellest sai rahvusvaheline hitt.

«Tarzanid», 44-aastane poeg ja 85-aastane isa elavad nüüd ühes külas ja harjuvad tsivilisatsiooni pakutavaga.

Teisest eluaastast alates džunglis elanud Langi keeleoskus on piiratud ja ta üritab nüüd keelt juurde õppida. Ta teadis varem vaid seda, mis oli metsaga seotud ning ajaarvamine käis tal valge ja pimeda aja järgi, sest kella ta ei tundnud. Samuti ei teadnud ta, et maailmas on lisaks meestele ka naisi.

«Metsameeste» vastu hakkas huvi tundma ka seiklusmatku korraldava firma Docastaway tegevjuht Alvaro Cerezo, kes tahtis rohkem teada nende elust ja metsas ellujäämisest. Cerezo elas mõnda aega nendega koos õppides, kuidas tulla toime tsivilisatsiooni hüvedeta.

Cecero sõnul oli tema jaoks metsas elamine parim puhkus. Ta kirjutas oma seiklusest blogis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles