Josh Groban, “Illuminations”

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Ameerika hõbekõri Josh Groban palkas oma viienda plaadi tegemiseks produtsent Rick Rubini, kes on tuntud kui suurepärane artistide omapära rõhutaja ja isiksuse esiletooja.

Täpselt sama on üritanud Rubin teha Grobaniga, kes sedapuhku jääb oma muusikaga kusagile popballaadide ja ooperi vahele. Ehk justkui äärmusest äärmusesse, kuid Rubin on suutnud panna noore ameeriklase kauni muusika äärmiselt üldsöödavasse vormi, mis ei tohiks kedagi eemale peletada. Iseasi muidugi, kui palju suudab keegi kaunist küünlavalgusmuusikat vastu võtta.

Groban ei sära kolmeaastase vahega ilmunud plaadil ainult solisti ega heliloojana, ta esitab laule eri keelteski. Muu hulgas esimest korda portugali keeles.

Plaadil kõlavate pillide arv äratab aukartust ja nii saadab enamikus lugudes Grobanit täiemõõduline, ent iga kord eriilmeline orkester, kellele on lood arranžeerinud David Campbell. Groban ise mängib klaverit, perkussiooni, flööti ja trumme. Saateks kuuleb esitusi puhkpilliorkestritelt keelpillikoosseisudeni. Sisse lipsavad isegi akordion ja ukulele.

Kriitikute hinnangul on Rubin aidanud toota Grobanil suurepärase omanäolise ja südamliku plaadi.

Sisaldab singleid “Hidden Away”, “Voce Existe Em Mim”, “Higher Window” ja “L’Ora Dell’Addio”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles