Itaallasest jalgpallihuligaan tappis oma naist kaitsnud nigeerlasest asüülitaotleja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpallihuligaan
Jalgpallihuligaan Foto: SCANPIX

Itaalias Fermos peksis paremäärmuslasest jalgpallihuligaan surnuks asüülitaotlejast nigeerlase, kes kaitses oma naist.

Itaalia meedia teatel jalutas 36-aastane Emmanuel Chidi Namdi koos oma naise, 24-aastase Chinyeryga linnas, kui nad sattusid kokku kohaliku jalgpalliklubi fänniga.

Itaalias kannavad need paremäärmuslikud jalgpallifännid nimetust «ultra» ning Fermo «ultra» nimetas nigeerlase naist «pärdikuks» ja üritas teda katsuda. 

Namdi asus oma naist kaitsma, kuid jalgpallifänn ründas teda jõuliselt, tekitades peksmisega surmavaid kehavigastusi. Väidetavalt lõi kurjategija nigeerlase pead mitu korda vastu liiklusmärki, kuni võõramaalane kaotas teadvuse.

Parameedikute sõnul tekkis asüülitaotlejal ajusisene verejooks, mis tõi kaasa kooma. Politsei tegi kindlaks, et ründaja oli Amadeo Mancini ja ta arreteeriti täna.

«Olen integratsioonile avatud linna, kuhu saabub palju migrante, linnapea. See juhtum on nagu õudusunenägu,» teatas Fermo linnapea.

Nigeeria paar saabus põgenikena Itaaliasse möödunud aastal olles põgenenud äärmusrühmituse Boko Haram eest. Nad kaotasid Nigeerias džihadistide rünnakus kirikule oma vanemad ja tütre.

Chinyeryl katkes Vahemerd ületades ja enne Itaaliasse jõudmist teine rasedus.

Itaalia peaminister Matteo Renzi võttis eile Twitteris sõna, öeldes et vägivalla, rassismi ja võõraviha kasvu ei tohi sallida. Itaalia siseminister Angeliino Alfano kutsus juhtunu tõttu täna Fermos kokku erinõupidamise.

Nigeeria paar jõudis Fermos elada kaheksa kuud, nad olid majutatud katoliku kiriku heategevusorganisatsiooni Caritas majas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles