Kinohuvilisi oodatakse filmitalgute meeskonda

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Valmistumaks Eesti filmi 100 aasta juubeliks, toimuvad kinobussi eestvõttel 2011. aastal üleriigilised filmitalgud. Kinokunsti ja osaluskultuuri kokkupuutepunkte kompava eksperimendi eesmärk on panna eestimaalased ühiselt filmi tegema.

Kinobussi juhi Mikk Ranna sõnutsi soovitakse filmitalgute käigus pakkuda koostegemise rõõmu kodanikuühiskonnale ning anda filmi- ja meediaõpet. Talgute tulemusel valmib täispikk mängufilm, mis võtab kokku eestluse elujõu ja saab kenaks kingituseks Eesti filmile, mis 2012. aastal tähistab oma 100 aasta juubelit.

Filmiprofid korraldavad kõigis maakondades jaanuarist aprillini koolitusi. Seal ja veebikeskkonna filmitalgud.ee vahendusel saavad kõik soovijad kaasa rääkida filmi stsenaariumi kirjutamisel, hiljem ka sobivate näitlejate valikul, võtteplatside ettevalmistamisel ja filmimisel.

Filmivõtted 15 maakonnas on 2011. aasta augustis, teos esilinastub novembris. Talgute käiku kajastab erisaadetega ETV, filmi telelinastus on kavandatud 2012. aasta 1. jaanuariks.

Filmitalgud on kaasalöömiseks avatud kõigile huvilistele: külaseltsidele, kultuurimajadele, huviringidele. Talgute virtuaalne kodu asub aadressil www.filmitalgud.ee.

Filmiprojekti kontaktisik Pärnumaal on maavalitsuse kultuurinõunik Kati Põldots, kellega soovijad võivad ühendust võtta. “Projekt on päris suur, aga Pärnumaal tundub inimeste huvi filmitegemise vastu seni üsna leige olevat,” kommenteeris Põldots. “Praegu otsime kohalikku filmitalgute projektijuhti, kes tegeleks rahastuse leidmise ja muu sellesarnasega, oodatud on ka kõik teised huvilised.”
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles