Salajas hoitud suvelõpupeost Metsareiv on kasvanud Eesti suurim underground muusika festival

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikune mets
Hommikune mets Foto: SCANPIX

Selle suve kõige positiivsem muusikafestival toimub Võrtsjärve põhjakaldal, Ulgel. Kahel päeval on kaks lava täidetud elektroonilise muusikaga – drumm ja bass, house, jungle, minimal, techno ja palju muud oma parimates varjundites ning seda nii laivis kui läbi DJ-de piiritu valiku nii Eestist kui välismaalt. Lisaks rand, mõnusad suveilmad ning palju toredaid inimesi, tegevusi ja üllatusi looduses!

Metsareiv on kingitud aeg ühelt teisele. Selle olemuses on kõigil ülim roll – ilma teieta seda pole. Metsareiv ei küsi luba vaid tuleb siis, kui aeg õige, kuu ümar ja öös on sädet – maagiline asjade kokkulangemine, mida heal juhul juhtub korra aastas. Metsareiv avab silmad, annab vihjeid kus ja kunas energiad kohtuvad ning ühendab just kõige positiivsemad hinged täpselt välja mõõdetud paigas, et hall igapäevatolm kehadelt maha raputada.

Kuuendat korda toimuv Metsareiv sai alguse 2009. aastal Elvas. Salajasest sõpruskonna suvelõpupeost on aga välja kasvanud paljudele teada tuntud festival. 2015.aastal, mil Metsareivi esimest korda avalikult korraldati, külastas pidu ligikaudu 1100 elektroonilise tantsumuusika austajat üle Eestimaa. Märkimisväärne on, et külalisi tuli kohale ka Austraaliast ja Uus Meremaalt. See andis korraldavale poolele selge sõnumi, et aeg on Metsareivi olemust selgemalt välja tuua kõigile, kes ei ole festivali külastanud kuid on sellest kuulnud.

Metsareivi üheks peaesinejaks on SevenDoors Inglismaalt. SevenDoorsi näol on tegu väga jõuliselt house’i maastikul teed rajava produtsendiga. Ei mingeid trikke, klikke ega klišeesid – see on tema Mantra. Tule vaata legendi sündi Metsareivil.

Lisaks kodune dnb löögirühm eesotsas To-Sha ja Qba (Tjuun in / R2 ), Studious (Kivi Paber Käärid), Thing (Dubthing records). Eesti techno esileedi Merimell (Machine Natuon / R2 ), analoog süntesaatoritel helisi laiendav Motobor, Siim2000, Denis Punch, Sinise Aura Laura ja paljud teised. Targem on esinejatega tutvuda Metsareivi kodulehel, kus esinejate nimekiri igapäevaselt pikeneb ja sealt leiab nii mõnegi üllatuse!

Festivali pass maksab eelmüügis 20€ ning pileteid saab osta läbi Hooandja keskkonna SIIN. Müügil on ka ühepäeva piletid!

Kohtume 22. Juulil Ulgel – selle suve festivalil Metsareiv 2016

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles