Rokilegend Uriah Heep saabub maailmaturnee raames Eestisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uriah Heep
Uriah Heep Foto: Internet

31. oktoobril esineb Eestis rokkmuusika ajaloo üks sümboleid Uriah Heep.

Uriah Heep esineb Tallinnas Rock Cafes oma uue albumi esitlusturnee «Wake The Sleeper» raames. Kontserdil esitab bänd lisaks oma uue albumi lugudele ka kogu hittide paremiku.

«Wake The Sleeper», mis on Uriah Heepi esimene stuudioalbum viimase kümne aasta jooksul, põimib endas tänapäevase kõlapildi ja bändi algusaegade hinge ning jõulisuse. Uus album on nagu võimas trumm-bass-orel, sild, mis toob Uriah Heep'i 1978. aastast 2008. aastasse.

Paljude kriitikute ja fännide arvates on Uriah Heep andnud välja oma parima plaadi viimase 30 aasta jooksul.

Ühe maailma tuntuma rokkbändi Uriah Heepi lõid 60ndate aastate lõpus Inglismaal laulja David Byron ja kitarrist Mick Box. Järgneva kahekümne aasta vältel lindistas bänd oma tuntumad albumid, kuigi bändi koosseis vahetus tihedalt. Uriah Heep on andnud välja 21 stuudioalbumit, vähemalt 12 ametlikku kontsertalbumit ning üle 15 erineva kogumiku.

Surematuteks hittideks on saanud «Lady in Black», «Easy Livin‘», «The Wizard» ning loomulikult ka suurejooneline kompositsioon «July Morning». Neid ja teisi Uriah Heepi paremikku kuuluvaid lugusid on võimalik kuulata ka Rock Cafes toimuval kontserdil.

Tallinnas esineb Uriah Heep koosseisus: Mick Box (kitarrid), Russell Gilbrook (trummid), Trevor Bolder (bass), Phil Lanzon (klahvpillid) ja Bernie Shaw (laul).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles