Lõuna-Eesti saab suurima bluusipeo

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Roots "Roundabout".
Andres Roots "Roundabout". Foto: Plaadi esikaas

Sel laupäeval, 22. jaanuaril toimub Põlvas Lõuna-Eesti viimaste aastate suurim bluusipidu, kui klubis UnderGround astuvad üles Kolumbus Kris, Eastwood ja Andres Roots.

““UnderGround Blues” on klubi esimene bluusiüritus ja üldse teine üritus seal - 4. märtsil on tulemas juba “UnderGround Folk” ja 8. aprillil “UnderGround Electro”,” rääkis kontserdi eestvedaja Tauno Prangel. “Mis bluusi puutub, siis on see üks minu lemmikuid ja teen kõik, et sedalaadi üritusi siin ikka ja jälle toimuma saaks.”

Kolumbus Kris on Eesti üks legednaarsemaid bluusibände, mis tähistas mullu suurejooneliselt 23. sünnipäeva.

Eastwood on lubanud selleks aastaks uut plaati ja Andres Rootsi viimase albumi “Roundabout” valis Kanada veebiajakiri Blues Underground Network hiljuti parimaks mullu Euroopas tehtud bluusiplaadiks.

Undergroundiks kutsutakse Põlva kultuuri- ja huvikeskuse suure teatrisaali pöördlava alust ruumi, kuhu kümmekond aastat tagasi ehitas oma klubi skateboard'imeeste ühendus Mässer. Seltskonna hajudes jäid ruumid mitmeks aastaks tühjalt seisma, kuni 26. novembril 2010 leidis aset esimene uue klubi pidu, kus astusid üles ansamblid Winny Puhh, Leegitoru ja Altheria.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles