Nigeerias Lagoses suletakse müra vähendamiseks 70 kirikut ja 20 mošeed

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palvetajad Lagose mošees
Palvetajad Lagose mošees Foto: SCANPIX

Nigeeria Lagose piirkonna võimud andsid käsu sulgeda müra vähendamiseks 70 kirikut, 20 mošeed ning kümme hotelli, pubi ja klubi.

20 miljoni elanikuga Lagose osariigis on ööpäevaringselt palju müra ja helisid, kuna elanikest suur osa on moslemid, keda kutsutakse palvetama ja kes palvetavad viis korda päevas, edastab BBC.

Samuti tekitavad lärmi ja kära kristlased, kes laulavad nii kirikute sees kui väljas valjuhäälselt.

Aafrika üks suuremaid linnu Lagos ja seda ümbritsevad alad tahetakse teha liigse müra vabaks 2020. aastaks.

Kui varem said kohalikud palvetada ja laulda rohealadele püstitatud telkides ja varjualustes, siis nüüd see enam lubatud ei ole.

Müra vähendamisega hakati tegelema pärast seda, kui piirkonna juhid said sadadelt elanikelt kaebusi liigse müra-kära kohta, mis neil magada ja puhata ei võimalda. 

Võimude teatel on inimeste kogunemispaikade sulgemisega kahandatud mürataset 35 protsendi võrra, kuid veel on pikk tee minna.

Nigeerlased on väga usklikud ja usutseremooniad on nende elus tähtsal kohal, kuid nüüd peavad nad õppima vaiksemalt elama. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles