Prantsuse politsei uurib Charlie Hebdole tehtud uusi ähvardusi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charlie Hebdo number, mis pilab prohvet Muhamedi
Charlie Hebdo number, mis pilab prohvet Muhamedi Foto: SCANPIX

Prantsuse meedia teatel uurib politsei satiiriväljaandele Charlie Hebdo tehtud uusi rünnaku- ja tapmisähvardusi.

Möödunud aasta 7. jaanuaril korraldasid äärmusislamistidest terroristid Pariisis Charlie Hebdo toimetuses veresauna, mille tagajärjel hukkus 12 isikut, kaasa arvatud peatoimetaja Stéphane Charbonnier, edastab The Local.

Rünnaku põhjuseks peeti Charlie Hebdo poolt avaldatud pilapilte prohvet Muhamedist.

Le Parisieni andmetel pandi esimene ähvardus Charlie Hebdo Facebooki leheküljele, kuid see eemaldati. Ei ole teada, kes ähvarduse tegi ja selle hiljem maha võttis.

Ähvarduses oli, et rünnatakse selle satiirilehe mitut töötajat. Teine samasugune sõnm saadeti Charlie Hebdo peatoimetajale paar päeva pärast Facebooki sõnumit.

«Sisult oli see peaaegu identne, sest  ähvardati jälle tapatalguga,» teatas Charlie Hebdo anonüümne allikas.

Charlie Hebdo juhtkond teatas ähvardustest politseile, mis käivitas uurimise.

Alates möödunud aasta jaanuaris toimunud terrorirünnakust töötab Charlie Hebdo meeskond rangete turvameetmete tingimustes. Pärast rünnakut viidi satiirilehe ellujäänud töötajad politseivalve all salakohta, hiljem aga sai leht uued ruumid väljaande Libération juures.

7. jaanuaril 2015 toimunud rünnakus kaotas elu Charlie Hebdo toimetuse üheksa liiget, lisaks said surma toimetuse koristaja, turvamees ja politseinik.

Kaks päeva hiljem toimus Pariisis veel teine sarnane rünnak, milles kaotas elu viis inimest. Paar päeva pärast rünnakuid leidis aset prantslaste terrorismivastane marss, milles nõuti võimudelt tõhusamat terrorismivastast tegutsemist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles